Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Spännande trerättersmeny i hälsans tecken

MAT /

Gott, enkelt & hälsosamt med Oatly iMat

Oatly iMat är en matlagningsprodukt gjord av havre som låter dig dra nytta av havrens hälsofördelar utan att kompromissa med smaken. Oatly iMat passar perfekt i alla recept där man vanligtvis använder någon form av mejeribas eller matlagnings-grädde. Här nedan presenteras en härligt lättlagad meny för dig som vill äta lite hälsosammare.

Oatly iMat är helt vegetabilisk och den används precis som vanlig matlagningsgrädde. Det finns många hälsoargument för att äta havre, och att använda Oatly iMat i matlagningen är ett bra sätt att dra nytta av alla de goda egenskaperna utan att lägga om kosten totalt. Genom att byta ut mejeribasen mot Oatly iMat blir favoritrecepten lika krämiga och minst lika goda som alltid.

– Intresset för både hälsosam mat och Oatly ökar enormt i Sverige. Oatly iMat är en favorit i vårt sortiment tack vare dess goda egenskaper; den kräver inga nya matlagningskunskaper utan det är bara att laga som vanligt och den ger en mycket god och fyllig smak, säger Monika Friis-Jespersen, produktchef på Oatly.

Här är en trerättersmeny i hälsans tecken där samtliga rätter baseras på Oatly iMat.

Rostad sötpotatissoppa med parmachips
En mustig och god soppa med söt rostad smak som bryts av det salta parmachipset. Avnjut den som förrätt eller tillsammans med ett gott bröd som lunch eller vardagsmiddag.

Sesamstekt lax med mangochutney
God och lyxig festrätt som dessutom är lättlagad. Servera tillsammans med basmatiris eller klyftpotatis och en grönsallad.

Fluffig jordgubbs- och kardemummasås eller snabbglass
Supersnabb, relativt nyttig och underbart god dessert som kan bli två varianter beroende på hur mycket du tinar bären. Kan det bli bättre?

————————————————————————————————————————————————————————————————

Kort om Oatly:
Oatly är ett svenskt livsmedelsföretag med säte i Landskrona som specialiserat sig på hälsosamma produkter baserade på havre, till exempel Oatly iMat, havredrycker, glass och pannkakssmet. Oatlys produkter säljs i 17 länder runtom i världen och man har patent på tillverkningen. Oatly är ett resultat av svensk forskning och företaget har en stark anknytning till Lunds Universitet.

Relaterade inlägg:

  1. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider
  2. Nu lanseras spännande nötblandningar för alla tillfällen
  3. Spännande kryddor från kulinariska regioner
  4. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön
  5. Apotekarnes i ny spännande tappning för sköna sommardagar