Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

CharkuLätt för spännande och smakrika måltider

MAT /

GOL lanserar lätta nyheter för korvälskaren

Många personer väljer att avstå från korv på grund av att de är rädda för kalorier. För dem som vill tänka sunt och älskar korv och pålägg lanserar GOL nu flera korvnyheter under varumärket CharkuLätt. I CharkuLätt serien finns ett flertal middagskorvar och salamikorvar samt nya spännande pålägg. Tack vare en unik rotfrukt har alla korvar en låg fetthalt men är samtidigt smakrika och med hög kvalitet.

Trenden är tydlig allt fler personer, framför allt kvinnor, väljer att äta lätta produkter men de flesta vill samtidigt inte kompromissa bort smaken. Med CharkuLätt, den nya smala korv- och påläggserien från GOL Pölser kan du äta god korv med gott samvete. CharkuLätts korvar och pålägg innehåller högst 12% fett, de flesta betydligt mindre. Hemligheten bakom den låga fetthalten är att korvarna innehåller den unika rotfrukten ”tapioka”, vilket innebär att korvarna behåller sin goda smak och kvalitet.

– Efterfrågan på nya, magrare produkter ökar och vi vill naturligtvis vara med och driva den trenden. För några år sedan valde vi att utveckla våra korvar för att möta konsumenternas nya behov av lätta produkter och fann då att den sydamerikanska rotfrukten tapioka fungerar som en mycket bra ersättning för fett, säger Joakim Eggerberger, VD och marknadschef för GOL Pölser i Sverige. – Tack vare den unika rotfrukten har samtliga CharkuLätt-produkter låg fetthalt, utmärkt smak och kvalitet.

Samtliga korvar och pålägg från CharkuLätt innehåller max 12 procent fett och har en hög kötthalt. Bland annat kommer CharkuLätt i den praktiska påläggskupan som GOL Pölser tidigare lanserat på den svenska markanden och som blivit en stor försäljningsframgång samt salamikorvar i fem spännande smaker. I CharkuLätts sortiment finns även olika sorters lufttorkade produkter så som luftorkad kyckling som endast innehåller 3 procent fett samt middagskorvar med 9 procent fett. För att garantera en hög kvalité har Gol Pölser låtit samtliga produkter kontrolleras av Svenska Dietistrådet.

Relaterade inlägg:

  1. Château Coucheroy 2000 – vin som lämpar sig bra till smakrika rätter
  2. Serveringstips för klassiska måltider
  3. Spännande kryddor från kulinariska regioner
  4. Majonnäsbaserade sallader för enkla och goda måltider
  5. Behändiga sallader för sommarens enkla och goda måltider