Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Serveringstips för klassiska måltider

I Blå Bands sortiment av kylda såser finns sju smakfulla och praktiska såser som går snabbt och enkelt att värma. Samtliga smaker passar perfekt till våra traditionella svenska måltider.

Mild Pepparsås
Smakar lika bra till vardagens fläskkotlett som till festens flamberade oxfilé. Mild pepparsås är också användbar till snabblagade grytor, till exempel med stekt kyckling eller strimlat fläskkött. Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Mild Pepparsås:
• Inlagd gurka Grönpeppar Ugnsstekt potatis

Örtsås med Creme Fraiche
Fräsch sås till stekt kött och grillade grönsaker. God också till rostbiff, helstekt kotlettrad och stekt kycklingfilé. Fungerar även bra som grund till pastasåser. Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Örtsås med Creme Fraiche:
• Citron Fänkål Vitlök

Béarnaisesås
En förbättrad smakrik variant av den ständigt populära såsen som passar lika bra till stekt kött som till grillade grönsaker. Prova även Béarnaisesås som smaksättare i gratänger. Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Béarnaisesås:
• Friterad potatis Gratinerade tomater Sparris

Kantarellsås
Självklart val till vilt som till exempel rådjursadel, älgstek och hjortfilé. Passar även bra och ger en lyxig känsla till färsrätter, grillat kött och stekt kyckling. Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Kantarellsås:
• Stekt svamp Färska lingon Bladpersilja

Ostsås
Perfekt till gratänger och som bas till pastasåser. Utmärkt och praktisk även till andra pastarätter som lasagne eller canneloni. Passar också bra till olika grönsaksrätter.
Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Ostsås:
• Bröd Pasta Tomat

Vitvinssås
Utmärkt både till kokt och stekt fisk, till exempel ångad hälleflundra och stekt lax. Vitvinssås kan även användas i gratänger eller som grund till en pastasås med t.ex. skaldjur och färsk citronmeliss. Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Vitvinssås:
• Pepparrot Dill Smörslungade sockerärtor

Gräddsås
Den självklara såsen till en traditionell söndagsstek. Fungerar lika bra tillsammans med stekt kött eller till färsrätter som till exempel köttbullar och pannbiffar. Klassiska tillbehör som smakar bra tillsammans med Gräddsås:
• Rårörda lingon Pressgurka Gelé

Relaterade inlägg:

  1. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider
  2. Majonnäsbaserade sallader för enkla och goda måltider
  3. Behändiga sallader för sommarens enkla och goda måltider
  4. Rydbergs sortiment av sås, dressing och majonnäs
  5. Mild Pepparsås, Örtsås med Creme Fraiche och en ny Béarnaisesås