Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Påskägg

Påskägg hör påsken till och det finns många traditioner kring hur äggen ska överlämnas och när man ska göra det. Men hur vet man vilket godis man ska fylla ägget med? Ska man köra en typisk påskblandning till alla eller finns det godis som passa extra bra till vissa personer?

Karamellkungens produktchef Dan Hammarstedt har med hjälp av sin långa erfarenhet från godisbranschen och säljstatistik kombinerat fyra påskägg som med stor sannolikhet kommer att uppskattas av mottagaren.

Godisblandningarna innehåller kanske inga överraskningar, snarare bekräftar de myten om vad vi tror att äldre damer och unga killar faktiskt gillar för godis.

Till mormor/farmor
Generellt så tycker äldre personer ofta om choklad med distinkta smaker, till exempel Likörkonfekt och Punschkottar. Den traditionella Lakritskonfekten med sina lager av lakrits och mint samt rullar med kokos och lakrits är också givna favoriter. Liksom den lite hårda och mycket söta Polkagriskaramellen, det mjuka och sockriga Geléhallonet samt mintkaramellen Mintolux. Eftersom det är påsk bör även det typiska Dragé-ägget finnas med i blandningen.

Till barnen

Barnen gillar färgglada och smakrika godissorter som gärna får ha roliga former. Bland de mjuka godissorterna är favoriterna Björnar med chokladöverdrag, Sura jordgubbsbananer och Sockerbitar. Andra ”måsten” i ägget är Ferraribilarna som går att leka med innan man äter upp dem, Fruktkablarna och Chupa Chups klubborna som räcker länge samt Salta rullar där man biter av en ”rulle” i taget. Dragé-ägget är runt påsk också självklart i godisägget.

Till pojkvännen
Killar föredrar ofta saltlakrits och hårda karameller. De Salta sillarna och de hårda Saltmix-godisarna är typiska exempel på detta. Choklad är också en favorit hos killarna som gärna låter Susu Chokladkrisp och Jordnötsbit slinka ner i godisägget liksom Ädelstenar med nöt- och chokladsmak. Och alla killar, unga som vuxna, har svårt att motstå den röda Ferraribilen.

Till flickvännen
Tjejer uppskattar vanligtvis skumgodis i alla varianter då det både är gott och känns fräscht. Bland favoriterna finns Skumbananer, Skumkantareller och de klassiska vita Sockerbitarna. Även fruktiga och mjuka godissorter som röda sockrade Geléhjärtan, Persikor, Fizzy Chips i flera olika smaker samt sötlakritsgodisarna Cocobat slinker ofta ner i godisägget. Choklad är en annan favorit. Påskägget bör också innehålla Dragé-ägg för att den rätta påskstämningen ska infinna sig.

Relaterade inlägg:

  1. Karamellkungen hjälper dig kombinera det perfekta påskägget
  2. Anklever crema quemada
  3. La Grande Dame
  4. Estrella GoNuts Nut & Chocolate Mix
  5. Gör nyttiga grönsakssmoothies!