Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Gör nyttiga grönsakssmoothies!

Att vi bör äta mer frukt och grönt är väl ingen hemlighet. Vi kan ha ganska svårt att få i oss tillräckligt med grönsaker och frukt i vår vardag, och kanske har vi framför allt problem när det kommer till grönsakerna. Frukten är ju ändå ganska lätt att få i sig, den är ju söt och smakar gott, den gamla sloganen ”frukt är godis” saknar ju inte helt verklighetsförankring. Men hur är det med grönsakerna, hur ska vi få i oss dem?

Ett sätt är ju så klart att ha sallad till varje måltid. Men det kan ofta kännas lite jobbigt att ställa sig och hacka upp en sallad samtidigt som man ska laga en massa annan mat, så det är lätt att prioritera bort salladen. Samma är det om man har en matlåda med sig till jobbet, då vill man oftast bara ha en låda och då blir det krångligt att ha en låda med både sallad och mat som ska värmas, så då väljer man återigen bort salladen. Och många känner också att de inte blir så mätta på grönsaker. Så vad ska man göra? Vårt bästa tips är att göra grönsakssmoothies!

Alla har säkert druckit någon form av fruktsmoothie, och det är riktigt gott men kanske inte det mest nyttiga eftersom det blir extremt mycket lättsmält fruktsocker på en och samma gång. Tar man i stället och blandar frukter och grönsaker, där huvudfokus ligger på grönsaker, så kan man få en supernyttig och väldigt god smoothie som blir ett väldigt bra mellanmål fullt med god energi och bra vitaminer och mineraler. Ett av våra bästa recept är att ta gurka, äpple, morot, citron och grönkål och göra en smootie på! Du skalar gurkan, äpplet och moroten och hackar, pressar i en halv citron, river bladen från grönkålen (skippa den hårda stjälken, den är inget god) och häller på lite vatten eller is och kör i matberedare eller blender, det blir fantastiskt gott och nyttigt! Du kan givetvis variera ingredienserna men håll fokus på grönsaker så får du en riktig supersmoothie.

Relaterade inlägg:

  1. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare
  2. Optimala receptet på hamburgare
  3. Surat Thani
  4. Druvans nya Tapassortiment