Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare

MAT /

AXA som sedan tidigare är känt hos konsumenterna för hälsosamma produkter lanserar nu en rad nyheter i brödhyllan, bland annat en serie nyckelhålsmärkta fullkornsbröd, AXA Harmoni. Bröden finns i olika varianter som gör det lätt att hitta bra brödalternativ för olika behov. Varje bröd är en ren njutning, både gott och hälsosamt.

Efterfrågan på mörkt och hälsosamt bröd ökar i Sverige. AXA har aktivt bidragit till att driva denna trend och erbjuder ett flertal hälsosamma brödprodukter. Nu breddar AXA sitt sortiment ytterligare genom att lansera AXA Harmoni, ett smakrikt bröd som riktar sig till dem som vill äta sunt, gott och varierat. Brödet finns i flera olika varianter som passar vid olika tillfällen. Samtliga Harmonibröd är nyckelhålsmärkta och innehåller minst 50 procent fullkorn. I fullkorn finns alla delar från sädeskornet med kostfiber, vitaminer, mineraler och

andra biologiskt aktiva ämnen som kroppen behöver för att må bra. En majoritet av den vuxna befolkningen i Sverige äter för litet fullkorn.

– Många konsumenter köper bröd som de tror är nyttigt bara för att det är mörkt. I själva verket innehåller många av de mörka brödsorterna stora mängder socker, säger Linda Johansson, produktansvarig för AXA Harmoni. – Vi på AXA har därför velat ta fram ett fullkornskoncept som gör det enkelt och gott att må bra. Tanken med de olika Harmonibröden är att konsumenten skall få variation i vardagen och kunna äta nyttigt bröd ofta och vid olika tillfällen, avslutar Linda Johansson.

AXA Harmoni finns i fyra olika varianter, allt från mörka till relativt ljusa brödsorter. I maj kommer ytterligare två sorter. Se mer utförlig information om respektive bröd i bifogat dokument.

Relaterade inlägg:

  1. Schulstad lanserar sunda brödnyheter för smörgåsälskare
  2. AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper
  3. Gör nyttiga grönsakssmoothies!
  4. Lätta nyheter för storkök
  5. Två nyheter på chokladfronten