Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper

MAT /

AXAs nya, unika Harmonibröd med Milt Fullkorn hjälper alla som älskar vitt bröd att äta nyttigare.

Milt Fullkorn är fullkornsmjöl av ett nytt specialutvecklat vete som gör att brödet smakar, känns och ser ut som vanligt ljust bröd, trots att det har fullkornets alla hälsofördelar.

Milt Fullkorn är ett nytt, revolutionerande fullkornsvete där även skaldelarna är ljusa så att man kan använda hela vetekornet och fortfarande få ett ljust bröd med en mild smak. I ett fullkornsmjöl finns också alla delar från sädeskornet med och skaldelarna ger det vanliga fullkornsmjölet en mörk ton och en viss beska. Milt Fullkorn har samma hälsofrämjande egenskaper som vanligt fullkorn när det gäller innehåll av fibrer, vitaminer och mineraler. Under hösten lanserar AXA: AXA Harmoni Mild Fullkornslimpa Osötad, AXA Harmoni Mild Fullkornsrost Vallmo och AXA Harmoni Mild Fullkornstekaka, alla bakade på Milt Fullkorn.

Samma egenskaper som vanligt fullkornsbröd

– Bröd bakade med Milt Fullkorn har samma hälsofördelar som andra fullkornsprodukter men smakar som bröd bakat på vanligt kärnvetemjöl, säger Linda Johansson, marknadsutvecklare på Cerealia Foods & Bread. – Vår förhoppning är att det nya brödet ska bidra till sundare kostvanor och få barn och andra som föredrar ljust bröd att äta mer fullkornsbröd, fortsätter Linda Johansson.

Cerealia Foods & Bread är först i Sverige med att erbjuda ett bröd av den här typen på marknaden. Samtliga tre bröd bakade på Milt Fullkorn ingår i fullkornskonceptet AXA Harmoni. AXA Harmoni finns sedan tidigare i sex olika varianter, allt från mörka till relativt ljusa brödsorter.

AXA lanserade två ljusa Harmonibröd vecka 36 som båda innehåller Milt Fullkorn: AXA Harmoni Mild Fullkornslimpa Osötad, cirka 20 kronor i butik, AXA Harmoni Mild Fullkornsrost Vallmo, cirka 19 kronorVecka 45 kommer ytterligare en variant, AXA Harmoni Mild Fullkornstekaka, cirka 20 kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Nygräddat bröd när du vill
  2. Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden
  3. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare
  4. IDEE KAFFE är ett aromatiskt kaffe med hälsofrämjande egenskaper
  5. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön