Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

IDEE KAFFE är ett aromatiskt kaffe med hälsofrämjande egenskaper

MAT /

Skonsamt mot mage och hals

Sverige ligger i topp som kaffedrickande land och en rykande het och väldoftande kopp kaffe är för många något heligt. Men hela 40 %* av Sveriges vuxna befolkning lider idag av halsbränna eller känslig mage och många måste därför avstå från kaffe. IDEE KAFFE är lösningen på problemet. Det är ett kaffe av hög kvalitet med mycket smak och arom som även kan drickas av dem med halsbränna och känslig mage. Det enda i världen faktiskt.

IDEE KAFFE framställs genom en patenterad tillverkningsmetod där grundprincipen är att reducera halten av syror i kaffebönorna genom en ångprocess. Processen utvecklades för att få ett kaffe som var milt mot magen samtidigt med bibehållen smak och arom. Nyligen framkomna rön visar att IDEE KAFFE även minskar risken för halsbränna till följd av kaffedrickande**. IDEE KAFFE är det enda kaffet i världen med dessa egenskaper.

? Tack vare framåtanda och idérikedom lyckades vi redan för mer än åttio år sedan skapa ett kaffe som än idag är unikt i sitt slag. Det är en fantastisk nyhet att det dessutom är fritt fram för personer med halsbränna att njuta av vårt kaffe, säger Ulf Ekdahl, produktchef Sverige, IDEE KAFFE.

Det finns ingen motsvarighet
Redan på 1920-talet lanserade det tyska familjeägda rosteriet J.J Darboven IDEE KAFFE, ett kaffe utan motsvarighet både då och idag. Fortfarande är IDEE KAFFE det enda kaffet i världen som är snällt mot magen och kan njutas även av dem som lider av halsbränna.

Kaffet tillverkas fortfarande i familjens regi och de sätter stor ära i att alltid leverera produkter av högsta kvalitet. IDEE KAFFE framställs av utvalda bönor från Kenya, Central- och Sydamerika. Kaffebönorna hanteras varsamt för att bevara de naturliga smak- och aromämnen vilket ger IDEE KAFFE dess goda smak.

Sortiment i Sverige
I Sverige säljs tre olika varianter av IDEE KAFFE: Mellanrost Brygg 500 gram och Mellanrost Brygg Koffeinfritt 500 gram, cirkapris: 45–55 kronor/förpackning. Snabbkaffet Gold Express finns i två storlekar: 100 gram med cirkapris 40–50 kronor och 200 gram med cirkapris 50–60 kr. Kaffet finns att handla på samtliga kedjor.

* AstraZeneca, Sverige.
** Samlad konsumentinformation JJ Darboven.

Relaterade inlägg:

  1. AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper
  2. Fakta IDEE KAFFEE
  3. Svenskarna älskar sitt kaffe
  4. Njut till fullo av en rykande god kopp kaffe
  5. Lavazza lanserar en enkel och snygg espressomaskin för hemmabruk