Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Svenskarna älskar sitt kaffe

VARMA DRYCKER /

Ny spännande kaffedryck lanseras – Cocio Cappuccino

Nu lanseras Cocio Cappuccino. En kall kaffedryck på flaska för alla som uppskattar gott kaffe och enkelt vill kunna dricka sitt kaffe i farten.

Café- och kaffetrenden fortsätter att växa. Varianterna på kaffe som går att beställa på de många kaffebarer som finns i Sverige är oändliga och blir bara fler. Det har nästan gått så långt att du anses excentrisk när du beställer en vanligt slät kopp kaffe.

Samtidigt som vi svenskar älskar vårt kaffe är vi också ett aktivt folk vilket medför att det inte alltid finns tid till långa, trevligt cafébesök. Vi vill kunna dricka vårt kaffe i farten. Därför introduceras nu Cocio Cappuccino på den svenska marknaden.

Cocio har lyckats få fram en kall dryck med tydlig kaffesmak, en dryck som smakar kaffe och inte ”godis”. Och tack vare det så fungerar Cocio Cappuccino utmärkt i många olika sammanhang, förstås i farten men även att ta hem och värma eller i olika drinkar, säger Barbro Dahl på Ancrona som importerar och säljer Cocio.

Lång tillverkningstradition
Cocio är ett danskt företag som i Danmark är lika välkänt och klassiskt som Lego. De har en lång tradition av att tillverka drickfärdig choklad på flaska vilket har hjälpt dem i arbetet med att ta fram en kall kaffedrink med distinkt och bra smak.

Utmaningen har inte bara varit att hitta en god kaffesort utan att skapa en god, färdigblandad kaffedryck på flaska. Cocio Cappuccino smakar verkligen kaffe och därför är jag väldigt nöjd med det slutliga resultatet, säger Barbro.

Cocio Cappuccino kommer att säljas i servicehandeln från och med mars och därefter kommer den även introduceras i dagligvaruhandeln. Den kan drickas både kall och varm och den innehåller endast 2 procent fett. Cocio Cappuccino är till 100 procent tillverkad på naturliga råvaror och har en hållbarhet på 9 månader i rumstemperatur. Cirkapris i servicehandeln är 15 kronor (25 cl).

Kort om Cocio
Cocio ägs till 50 procent av Arla Foods och 50 procent av E. Bank Lauridsen Holdin A/S och IAT. I hemlandet Danmark är Cocio en verklig klassiker, som i över 50 år försett danskarna med chokladdryck på flaska. Sedan mitten av 1990-talet finns Cocio även på den svenska marknaden, både i servicehandeln och i dagligvaruhandeln.

Relaterade inlägg:

  1. IDEE KAFFE är ett aromatiskt kaffe med hälsofrämjande egenskaper (25.5)
  2. Cocio Cappuccino-drinkar för vuxna (18.2)
  3. Njut till fullo av en rykande god kopp kaffe (18)
  4. Svenskarna äter mindre frukost (17.4)
  5. Svenskarna först i Europa att få prova Smirnoff Blueberry (17)