Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Svenskarna äter mindre frukost

MAT /

Skogaholm Mjuk&Go’ – ny familjemedlem på frukostbordet

Allt färre väljer att äta frukost, något som i hög grad påverkar hur vi mår och presterar. Skogaholm vill slå ett slag för frukosten och lanserar nu Skogaholm Mjuk&Go’, ett ljust och extra mjukt bröd i runda kakor som passar perfekt till frukosten, även när det är ont om tid. Smaktester har visat att hela familjen uppskattar brödet.

Mjuk&Go’ är bakat på ljust vete av hög kvalitet och har en mild karaktär och extra mjuk konsistens. Brödet är bakat i runda kakor och passar perfekt på frukostbordet för hela familjen.

– Idag efterfrågas i allt högre utsträckning ljusa bröd med god smak som håller sig mjuka och saftiga länge, säger Karin Ihre, produktchef, Fazer Bageri.

Vi äter frukost alltmer sällan
Nya undersökningar visar att allt fler hoppar över frukosten, något som påverkar hur vi mår, vår koncentrationsförmåga och möjligheten att ta in ny kunskap. Detta påverkar vuxna i arbetslivet och barn och ungdomar som går i skolan.

I familjer där de vuxna inte äter frukost är det även vanligt att barnen hoppar över frukosten, något som medfört att allt fler skolor idag måste inleda dagen med att servera frukost eller frukt till sina elever för att undervisningen skall vara verkningsfull. Samtidigt som frukostkonsumtionen går ner toppar brödlistan över vad man oftast äter till frukost.

– Frukost ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker att det är oroväckande att allt fler hoppar över frukosten. Med Mjuk&Go’ vill vi underlätta för alla stressade familjer genom att erbjuda ett bröd som konsumenttester visat att både små och stora tycker är gott, och hoppas kunna bidra med en bättre start på dagen, fortsätter Karin Ihre.

Skogaholm jobbar aktivt för att öka frukostkonsumtionen eftersom man med en bra frukost presterar bättre och blir på gladare humör. På tal om gladare humör så stödjer även Skogaholm organisationen Friends i arbetet mot mobbning i skolorna.

Mjuk&Go’ lanseras v. 19, 2009. En förpackning om 600 gram och 16 bröd kostar cirka 25 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Krispigare chips med mer smak och mindre fett
  2. Svenskarna älskar sitt kaffe
  3. Svenskarna först i Europa att få prova Smirnoff Blueberry
  4. Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden
  5. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön