Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden

MAT /

Lanserar första lantbrödet med havssalt

Skogaholm lanserar nu ett gott lantbröd bakat med havssalt som passar perfekt för dem som uppskattar rena och naturliga smaker. Brödet bakas med stor omsorg och för att alla smaker ska komma till sin rätt får brödet jäsa länge. Det innehåller inte heller några tillsatser. Skogaholm Lantbröd är helt osötat vilket gör det till ett utmärkt bröd att äta till maten.

Sverige har länge inspirerats av det italienska köket där ingen måltid är komplett utan ett riktigt gott, osötat lantbröd. Nu lanserar Skogaholm Lantbröd med havssalt, ett naturligt och rustikt bröd som passar perfekt till mat. Det är det första lantbrödet som bakas med havssalt, en krydda som blivit omåttligt populär att använda i produkter och som idag finns i allt från chips till smör. Brödets naturliga smak i kombination med havssaltet gör att det passar utmärkt att äta tillsammans med exempelvis en pasta med fyllig tomatsås, en kryddig köttgryta med rotfrukter eller bara att doppa i en god olivolja med lite havssalt och svartpeppar.

Fler och fler konsumenter efterfrågar bröd som passar till måltider allteftersom medelhavsinspirerad mat blivit populärt i Sverige. Vi har valt att endast smaksätta brödet med lite havssalt vilket gör att den härligt naturliga aromen blir framträdande. Skogaholm Lantbröd med havssalt har en enkel och god smak och är definitivt ett bröd för livsnjutaren, säger Sabine Remling, produktchef, Skogaholm.

Naturligt lantbröd

För att få ett lantbröd med rena smaker bakas det med havssalt. Havssalt tillverkas på ett mer naturligt sätt än vanligt bordssalt då det utvinns allteftersom havsvattnet dunstar bort ur speciella ansamlingsbassänger, vilket gör att saltkristallerna varierar i storlek när det är färdigställt. Då havssalt inte är berikat och innehåller mindre natrium än hushållssalt menar många att det är ett mer hälsosamt salt.

Skogaholm Lantbröd tillverkas med stor omsorg för att smakerna ska utvecklas och komma till sin rätt. Långa jästider följs av ytterligare vilotid innan brödet till slut gräddas i cirka 40 minuter. Precis som alla bröd från Skogaholm är Lantbröd med havssalt fritt från konserveringsmedel. Det innehåller inte heller några tillsatser. På förpackningen finns även ett recept på lantbröd för de konsumenter som vill baka sitt eget bröd.

Relaterade inlägg:

  1. Valle D’oro perfekt till den enkla vardagsmaten
  2. Bourgogne Chardonnay 2000 perfekt till vårens primörer
  3. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön
  4. Nygräddat bröd när du vill
  5. AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper