Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Bourgogne Chardonnay 2000 perfekt till vårens primörer

VIN /

Enligt vinexperter är 2000 en klassisk årgång för vita bourgogneviner. Bourgogne Chardonnay 2000 är ett elegant vin att servera till vårens högtider och middagar. Dess karaktär lyfts framför allt fram i kombination med lax, skaldjur och vårens allra första nyskördade och späda grönsakerna som rädisor, sparris och sockerärtor.

År 2000 anses vara en klassisk årgång från Bourgogne. Det som gör att det uppstår skillnader mellan årgångar är till stor del klimatet. År 2000 bjöd på perfekta väderförhållanden med mycket sol, värme och lagom med regn. Senast vita Bourgogneviner hade en lika bra årgång var 1996.

Bourgogne Chardonnay 2000 är ett mycket gott kvalitetsvin vars årgång är exceptionellt bra. Vinet har fått höjd kvalitet och är ett suveränt val att servera till smakrika, färska primörer när de är som allra godast i början av våren, säger Johan Larsson, produktchef för vinerna från Bouchard Pére & Fils.

Bourgogne Chardonnay 2000 kostar 89 kronor och finns på Systembolaget. Vinet är framtaget på världens mest spridda druva, Chardonnay, elegant och ädel. Bifogat finns ett recept baserat på vårens primörer som passar vinet och druvans karaktär.

Vinet produceras av Bouchard Père & Fils som har störst andel finare vinmarker i Bourgogne, till exempel La Romanée. Bouchard Père & Fils motto är ”tradition och ny teknik” och deras ambition är att bli ledstjärnan för all Bourgogne.

Artikelnummer på Systembolaget: 5631
Pris på Systembolaget: 89 kr

Relaterade inlägg:

  1. Vindistriktet Bourgogne, Frankrike. (42.4)
  2. Château Coucheroy 2000 – vin som lämpar sig bra till smakrika rätter (30.8)
  3. Valle D’oro perfekt till den enkla vardagsmaten (30.3)
  4. Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden (24.1)
  5. Skörderapport för 2000, The Bergkelder, Coastal Region (21.2)