Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Château Coucheroy 2000 – vin som lämpar sig bra till smakrika rätter

VIN /

De senaste 50 årens utvecklingen av vita Bourdeaux-viner tillskrivs en person; vinproducenten André Lurton. Tack vare hans starka intresse för teknik och hans hårda arbete kännetecknas idag viner från Bourdeaux av hög kvalitet och stark karaktär. Château Coucheroy 2000, framställt av André Lurton, är ett vin som lämpar sig bra till syrliga och smakrika maträtter som annars kan vara svåra att hitta passande vin till.

Château Coucheroy är systervinet till ett av Sveriges mest sålda viner från Bourdeaux– Château Bonnet. Château Coucheroy är inte lika känt, men är liksom Château Bonnet ett friskt, medelfylligt vin, men har inte lika skarpa syror och ingen fatkaraktär. Vinet passar bra till de flesta fisk- och skaldjursrätter och även till spännande rätter från Asien, såsom sushi och thai-mat.

Château Coucheroy är ett friskt, fräscht vin med en viss fatkaraktär som ger vinet en fylligare smak. Vinets friskhet passar perfekt till asiatisk mat med syrlig smak, men även till sushi och andra fiskrätter, säger Jens Dolk, produktchef för vinerna från André Lurton.

Château Coucheroy är framställt till 90 % av den vita druvan Sauvignon Blanc som ger vinet en frisk och fräsch smak. 10 % utgörs av den vita druvan Semillon, vilket gör att vinet får en fylligare karaktär. Producenten André Lurton anses vara en av de skickligaste vinmakarna i världen. Genom hårt arbete och intresse för teknik har han lyft fram de vita Bourdeaux-vinerna till att tillhöra de bästa vinerna i världen.

Druvan Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc har sitt ursprung i Bourdeaux, men odlas idag runtom i hela världen. Viner som är framställda av den vita druvan får en frisk smak och ljus färg. Dessa viner passar mycket bra till mat.

Artikelnummer på Systembolaget: 413601
Pris på Systembolaget: 84 kronor

Relaterade inlägg:

  1. Bourgogne Chardonnay 2000 perfekt till vårens primörer (25.1)
  2. Chateau Bonnet, Banrock Station och Fire Mountain (18.8)
  3. CharkuLätt för spännande och smakrika måltider (18.2)
  4. Skörderapport för 2000, The Bergkelder, Coastal Region (17.5)
  5. Valle D’oro perfekt till den enkla vardagsmaten (15.7)