Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Domaine de la Perrière lanseras i Sverige under hösten

VIN /

Nu lanseras ett nytt franskt rödvin på den svenska marknaden, Domaine de la Perrière 2000. Det är ett perfekt ”husvin” eftersom det håller hög kvalitet och kan uppskattas både av vinkännare och noviser. Dessutom ligger Domaine de la Perrière 2000 lågt i pris jämfört med viner av samma kvalitet.

I början av november lanseras Domaine de la Perrière 2000. Det är ett rött medelfylligt franskt vin som passar bra till lättare, mustiga kötträtter som kallopps, köttgryta, lövbiff, pannbiff eller kotletter och till lagrade hårdostar som lagrad Herrgård, Appenzeller eller Emmentaler. Domaine de la Perrière 2000 kommer bäst till sin rätt när det serveras mellan 16 och 18˚C.

– Domaine de la Perrière 2000 är ett lättdrucket och gott vin, säger Mats Abrahamsson, Produktchef på Bibendum. Vi tror att det kommer mottas väl av svenskarna eftersom Domaine de la Perrière 2000 har en karaktär som tidigare har visat sig passa väldigt bra till svenskarnas mat- och dryckesvanor.

Vinet har en mörkt, blåröd färg och doften är kryddig med inslag av solmogna bär. Smaken är ungdomlig och fräsch och vinet är runt, mjukt och har en bra längd. Vinet är som bäst att dricka idag när det fortfarande är ungt och friskt men det går också att spara något år om bra lagringsförhållanden finns.

Domaine de la Perrière 2000 är ett vin som håller hög kvalitet och ändå har ett överkomligt pris, 64 kronor på Systembolaget. Det kommer från Corbière, ett litet område i sydvästra Frankrike. Under se senaste tjugo åren har hela regionen fått ett uppsving och gått från att producera enkla bordsviner till att producera kvalitetsviner. Corbière är fortfarande anonymt på den internationella marknaden trots att viner från Corbière vunnit flera priser i Frankrike.

Relaterade inlägg:

  1. Kelda med bitar lanseras nu till hösten (28.1)
  2. Exklusiva viner från M. Chapoutier lanseras i Sverige (26.7)
  3. Efterfrågad single malt lanseras i Sverige (25.3)
  4. Intresset för Sydafrikanska viner växer i Sverige (15.6)
  5. Fyra exklusiva samlarviner från M.Chapoutier lanseras (15.6)