Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Efterfrågad single malt lanseras i Sverige

SPRIT /

Unna dina smaklökar exklusiva Highland Park 25 years old

När Highland Park 25 years old lanseras på Systembolaget i Sverige blir whiskyn det mest exklusiva alternativet i det ordinarie sortimentet. Lanseringen är ett resultat av konsumenternas efterfrågan samt framgången för Highland Parks 12 och 18-åriga whiskys. I samband med lanseringen får Highland Park 25 years old också en ny, mer sofistikerad förpackning.

Highland Park 25 years old har en speciell, mogen och mjuk smak som av whiskykännare beskrivs som en storhjärtad maltupplevelse man inte ska missa. Precis som de yngre årgångarna är Highland Park 25 years old en elegant kombination av rökighet och sötma, skotsk whiskys två mest typiska särdrag.

I och med lanseringen blir Highland Park den enda maltwhiskysorten med tre årgångar i det ordinarie sortimentet, vilket för Highland Park innebär att hela serien finns på Systembolaget.

Den traditionella flaskan, vars etikett fångar den mystiska stämningen på Orkneyöarna, är numera förpackad i en exklusiv, svart trälåda med mässingsbeslag och mässingsplatta. I lådan ligger flaskan innesluten i en påse av juteväv som knyter an till whiskyns naturnära ursprung. Den nya förpackningen stämmer bättre överens med Highland Park 25 years old konnässörstatus och ligger även i linje med de förändringar som gjordes på de 12- och 18-åriga varianterna för ett par år sedan.

Grundad av skandinav
Svenskarna är tillsammans med britterna det folk i världen som konsumerar mest Highland Park per invånare. Ser vi till den totala försäljningen har Sverige det senaste året avancerat från en femte till en fjärde placering. Svenskarnas intresse för single maltwhisky ökar kontinuerligt och har ännu inte nått sin kulmen. Kunskapen växer, utbudet breddas och försäljningen av skotsk malt ökade med 15,8 procent under 2002.

¬– Kanske är det inte så konstigt att vi svenskar uppskattar just Highland Park. Magnus Eunson som grundade destilleriet för mer än två hundra år sedan härstammade från Skandinavien. Dessutom är det lite unikt att få dricka whisky från Skottlands nordligaste destilleri, som faktiskt ligger på samma breddgrad som Stockholm, säger Richard Viitanen, marknadschef Maxxium.

Highland Park 25 years old lanseras på Systembolaget den 1 september. Artikelnummer: 597,
pris: 1 249 kr (70 cl).

Kort om Highland Park
Highland Park är Skottlands nordligaste destilleri. Det grundades utanför Kirkwall, Orkney, 1798 av Magnus Eunson. Från början tillverkade destilleriet i huvudsak whisky till blendedindustrin, men 1979 lanserades den första single maltwhiskyn ”Highland Park 12 years old”. Ur denna succé följde Highland Park 18 years old och 25 years old samt flera specialutgåvor. Destilleriet är ett av de få i världen som mältar en del av sitt korn själv. Whiskyn lagras på ekfat under minst tolv år.

Relaterade inlägg:

  1. Domaine de la Perrière lanseras i Sverige under hösten (26.3)
  2. Highland Park 30 years old lanseras på Systembolaget (25.9)
  3. Exklusiva viner från M. Chapoutier lanseras i Sverige (25.1)
  4. The Famous Grouse Vintage Malt 1992 (23.4)
  5. Sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989 (21.6)