Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989

SPRIT /

Whiskyn som ger dig det bästa från två världar

Nu till jul säljs de absolut sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989, en högkvalitativ whisky som erbjuder det bästa från två världar. Famous Grouse Vintage Malt 1989 är en lättillgänglig whisky som har en tydlig karaktär och därför passar både den kräsne whiskykännaren och novisen.

Nu till årsskiftet säljs de sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989, gjord på single maltwhisky från framstående skotska destillerier som The Macallan och Highland Park, för att lämna plats åt en ny årgång.

¬– Man måste vara snabb om man vill få tag på Famous Grouse Vintage Malt 1989. Det är många som hör av sig och vill köpa den tidigare årgången från 1987 men den är helt slut och går inte att få tag på. Varje årgång har ju sin speciella, unika karaktär och nu är det absolut sista chansen att köpa årgång 1989, säger Richard Viitanen, marknadschef på Maxxium.

Famous Grouse Finest är den mest populära whiskyn i Skottland, och Famous Grouse Vintage Malt är deras första rena maltwhisky.

Vatted maltwhisky – det bästa från två världar
Famous Grouse Vintage Malt är världsberömda Famous Grouse första rena maltwhisky. Det är en så kallad vatted maltwhisky, vilket innebär att den är gjord av enbart single maltwhisky fast från flera olika destillerier. Famous Grouse Vintage Malt är också en vintage whisky vilket innebär att whiskyn har destillerats under ett och samma år, 1989 i det här fallet. Detta kan jämföras med blended whisky som består både av malt- och grainwhisky, och single maltwhisky som består av maltwhisky från ett enskilt destilleri.

¬– Vi brukar säga att Famous Grouse Vintage Malt 1989 erbjuder det bästa från två världar. Dels har endast högkvalitativ maltwhisky använts vid tillverkningen precis som när man framställer single maltwhisky. Dels är det en blandning av whisky från flera utvalda destillerier efter principen för hur en blended whisky tillverkas, säger Richard Viitanen.

Resultatet är en whisky som både är mjuk och komplex och därför tilltalar både vana och ovana whiskykonsumenter.

Relaterade inlägg:

  1. The Famous Grouse Vintage Malt 1992 (82.8)
  2. Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design (50.5)
  3. The Famous Grouse Finest (47)
  4. The Famous Grouse Port Wood Finish (43)
  5. Vinnardrinken The Famous Wisdom inspirerad av universitetet (28)