Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design

SPRIT /

The Famous Grouse utvecklar ständigt sitt whiskysortiment och finns idag i flera olika varianter. Både i Skottland och i Sverige är whiskyn en storsäljare och nu moderniseras designen för att möta konsumenternas önskemål.
Whiskyn behåller sin karaktär och kvalitet men flaskan får en ny design som både andas historia och blickar in i framtiden.

Det är självklart innehållet som är avgörande när du väljer din whisky – den njutning som smak och doft ger. Men precis som i alla sammanhang har utseendet en viss betydelse. Därför moderniseras nu designen på The Famous Grouse flaska och etikett.

– Samhället influeras ständigt av omvärlden, så även whiskykonsumenterna. Den nya designen är mer avskalad och framtagen för att tilltala dagens alltmer globala konsumenter. Samtidigt har vi lagt stor vikt vid att bibehålla och lyfta fram whiskyns karaktär och ursprung som självklart betyder mycket för The Famous Grouse, säger Richard Viitanen, produktansvarig på Maxxium.

Den nya flaskan har moderna drag med en distinkt hals och stolta axlar. Grundaren Matthew Gloags signatur och information om att whiskyn grundades på 1800 i Perth är i relief. På etiketten har den klassiska ripan fått större utrymme och namnet är också tydligare.

En whisky – många varianter

The Famous Grouse lanserades som en blended whisky men finns idag även som maltwhisky och med olika finish. Varje variant har sin egen speciella karaktär och smak, men whiskyfantasten känner igen sin The Famous Grouse i samtliga utföranden.

All The Famous Grouse är gjord på den bästa maltwhisky från framstående skotska destillerier, bland annat anrika The Macallan och Highland Park. I Sverige säljs tre varianter av The Famous Grouse. The Famous Grouse Finest är en blended och den mest populära whiskyn i Skottland, den toppar även försäljningen i Sverige. The Famous Grouse Vintage Malt är en ren maltwhisky; vintage innebär att den är gjord endast på maltwhisky från ett och samma år. The Famous Grouse Port Wood Finish har slutlagrats på portvinsfat för en lite sötare finish.

Den nya designen lanseras på Systembolaget med start i september 2004 och kommer att omfatta all whisky i The Famous Grouse sortiment.

Relaterade inlägg:

  1. The Famous Grouse Port Wood Finish (53.8)
  2. Sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989 (51.5)
  3. The Famous Grouse Finest (49.3)
  4. The Famous Grouse Vintage Malt 1992 (43.6)
  5. Gordon’s® gin – en populär klassiker i ny modern design (35.5)