Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Karlsson’s GOLD utsedd till en av världens bästa spritsorter 2008

SPRIT /

Det är den prestigefyllda och mycket populära amerikanska tidningen Wine & Spirits Magazine som har utsett Karlsson’s GOLD till topp fem bland nya spritsorter 2008 i deras årliga shoppingguide.

Den välreonmmerade vin- och spritjournalisten David Wondrich har i tidningen Wine & Spirits Magazine utsett Karlsson’S GOLD till en av världens fem bästa spritsorter 2008. Han beskriver smaken av världens första färskpotatis vodka som ” Deliberately old-fashioned, KARLSSON’S is sweet and buttery, silky and thick, and utterly winning”. (En aning konservativ, KARLSSON’S är söt och smörig, silkeslen och tjock och en fullständig vinnare.”)

Karlsson’s GOLD kan skryta med ett imponerande cv.  Börje Karlsson, Karlsson’s Vodka blender och även ”Fadern av Absolut Vodka” säger till tidningen att:

”Jag har alltid velat hedra det svenska arvet av vodka genom att göra en klassisk potatisvodka. Genom att använda den finaste färskpotatisen, odlad på Bjärehalvön, har jag haft möjlighet att hedra både mitt hemlands vodkatradition och de fantastiska potatisbönderna.”

Resultatet av Börje Karlsson’s skicklighet och vision; Karlsson’s GOLD är rik i smaken och med en pikant smak av färskpotatis. Vodkans naturliga smak och balanserade arom är sammansatt av sju olika sortes färskpotatis: Solist, Gammel Svensk Röd, Sankta Thora, Princess, Hamlet, Marine och Celine. Genom att distillera de försiktigt lyckas Börje Karlsson bevara smaken från råmaterialen och skapa en utmärkande och komplex vodka.

Karlsson’s Vodka lanserades på den amerikanska marknaden under senare delen av 2007. Vodkan lanserades först i New York men finns nu även representerad i Nevada, Georgia, Tennesse, California och Mississipi. Innan årsskiftet kommer Karlsson’s GOLD också att finnas i Louisiana, Florida, Texas och Illinois.

Relaterade inlägg:

  1. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött (18.5)
  2. Världens godaste glass! (17.7)
  3. Världens dyraste hamburgare (17.1)
  4. Vinnaren utsedd i Kellogg’s tävling (16.5)
  5. En av världens dyraste whiskys på Stockholms Auktionsverk (15.9)