Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Världens godaste glass!

FEST /

Glassälskare har under perioder haft svårt att hitta sin Häagen-Dazs i svenska butiker. Nu bli det ändring på det! Under vintern ökar distributionen drastiskt och fler smaker blir tillgängliga. Dessutom introduceras en helt ny smak: Banoffee, med smak av banan och toffee. Häagen-Dazs filosofi är att ”perfekt glass börjar med perfekta råvaror” vilket är stor del av förklaringen till varför många anser att det är världens godaste glass.

Under vintern 2003/2004 börjar Häagen-Dazs säljas med bred distribution genom dagligvaruhandeln och blir därmed för första gången tillgänglig över hela landet. Något som väntas göra många glada eftersom Häagen-Dazs är en välkänd och uppskattad glass i Sverige.

– Det känns fantastiskt kul att vi nu kan nå ut med Häagen-Dazs till en bredare publik, säger Marie Asserlind på General Mills. Extra roligt eftersom vi har ett späckat glassår framför oss, vi börjar med att introducera den nya smaken Banoffee under vintern, den har smak av banan och toffee.

Råvaror och tillverkning

Häagen-Dazs filosofi är att ”perfekt glass börjar med perfekta råvaror”. Därför hämtas vaniljen från Madagaskar och Indonsien, där plantorna pollinerats för hand och där vaniljen utvinns ur bönorna genom en tidskrävande specialprocess för att bevara så mycket smak som möjligt. Jordgubbar plockas för hand och tvättas i en specialdesignad ”jacuzzi” som försiktigt tar bort smuts och jord. Under tillverkningsprocessen tillsätts inga konserveringsmedel och minimalt med luft piskas in. Detta gör tillverkningsprocessen svårare men ger ett bättre slutresultat. Att glassen inte innehåller luft ger den fylliga och krämiga konsistensen som Häagen-Dazs är ensam om.

Mästare på glassens ytterligheter
Genom filosofin att bara använda de bästa ingredienserna och ett gediget hantverk i tillverkningen har Häagen-Dazs lyckats bli mästare på två ytterligheter inom glass. Dels de rena enkla smakerna som Vanilla, Strawberry och Baileys. Dels de mer komplexa smakerna som Strawberry Cheesecake, Macadamia Nut Brittle och Pralines & Cream. I exempelvis Strawberry Cheesecake blandas verkligen jordgubbar och cheesecake i glassen och ger den fantastiska smakupplevelse som Häagen-Dazs är ensamma om.

Kort om Häagen-Dazs
Reuben Mattus fick på 1920-talet idén till Häagen-Dazs. Han hade en passion för kvalitet och en vision om att göra den bästa glassen av de bästa råvarorna. 1961 bestämde Reuben Mattus sig för att skapa ett nytt företag för att ta sin glassvision steget längre. Han kallade bolaget Häagen-Dazs för att skapa associationer till tradition och hantverk från Europa. Idag ägs Häagen-Dazs av General Mills och är tillgängligt i 54 länder. Häagen-Dazs erbjuder exceptionella produkter och upplevelser. Fortfarande lägger företaget oerhörda krafter på att hitta och använda de allra bästa råvarorna. Dessutom används inga konstgjorda konserveringsmedel eller andra ämnen som underlättar tillverkningsprocessen men försämrar slutresultatet – det vill säga glassen.

Relaterade inlägg:

  1. Personlig njutning med portionsförpackade glassar
  2. Jordgubbar och glass
  3. Karlsson’s GOLD utsedd till en av världens bästa spritsorter 2008
  4. Return of the Vikings ¬– världens första whiskyresa i sitt slag
  5. Världens dyraste hamburgare