Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ny årgång av maltfavorit

SPRIT /

The Famous Grouse Vintage Malt 1992 för alla whiskyälskare

Med en miljövänlig presentförpackning i ny design men med samma högkvalitativa whisky lanseras den nya årgången The Famous Grouse Vintage Malt. The Famous Grouse Vintage Malt 1992 ersätter den slutsålda årgången från 1989 som blivit en storsäljare i maltwhiskysegmentet.

Varje årgång har sin egen speciella karaktär och smak, men entusiasten känner igen sin Famous Grouse maltwhisky även i 1992:an. Precis som tidigare årgångar är den gjord av de allra bästa maltwhisky från framstående skotska destillerier, bland annat anrika The Macallan och Highland Park.

– The Famous Grouse Vintage Malt 1992 har den karaktäristiska mjuka och balanserade Famous Grouse smaken, men whiskyn har också en tydligare fatkaraktär än sin föregångare samt en behaglig citruston, säger Richard Viitanen, marknadschef på Maxxium.

Ny miljövänlig presentförpackning
Inför lanseringen av The Famous Grouse Vintage Malt 1992 har man gjort en del ändringar i förpackningen. Flaskan har fått lite ”midja” och etikettens design har moderniserats något. Den stora förändringen är dock presentförpackningen som nu är gjord av papp med ett aluminiumöverdrag istället för av plåt. Utseendemässigt samma känsla men nu betydligt bättre ur miljösynpunkt.

The Famous Grouse Finest är den mest populära whiskyn i Skottland, och toppar även försäljningen i Sverige. The Famous Grouse Vintage Malt är destilleriets enda rena så kallade vatted maltwhisky. Under 2002 – till och med november – såldes 38 500 flaskor av The Famous Grouse Vintage Malt 1989 i Sverige.

Lanseras: 2 januari 2002
Pris: 365 kronor (70 ml)
Artikelnummer: 451

Relaterade inlägg:

  1. Sista flaskorna Famous Grouse Vintage Malt 1989 (29.7)
  2. The Famous Grouse Vintage Malt 1992 (23.8)
  3. Klassikern The Famous Grouse lanseras i ny modern design (19)
  4. The Famous Grouse Finest (14.6)
  5. Whiskeylexikon (12.7)