Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Bishops Finger nu även i dagligvaruhandeln

ÖL /

Nu lanseras den omtyckta ölen Bishops Finger i dagligvaruhandeln, vilket innebär att du kan unna dig en Bishops Finger även efter att Systembolagets portar stängts.
Bishops Finger utsågs nyligen till den bästa alen på Stockholm Beer and Whisky Festival, och i början av 90-talet var ölen banbrytande för alens intåg i Sverige.

Bishops Finger är en klassisk ale som bryggs av Shepherd Neame mitt i det berömda humleodlingsområdet i Kent, England. Bishops Finger började säljas i Sverige i början av 90-talet och väckte då svenskarnas intresse för ale.

Det är ofantligt kul, men inte oväntat, att Bishops Finger utsetts till den bästa alen på flaska under den internationella öl- och whiskymässan här i Stockholm. Familjeföretaget Shepherd Neame som tillverkar Bishops Finger har alltid lagt stor vikt vid kvalitet och genuinitet, säger Richard Keller, produktchef på Bibendum.

Lanseras i dagligvaruhandeln
Nu lanseras den populära alen också som 3,5: a och finns till försäljning i dagligvaruhandeln runt om i hela landet.

Bishops Finger är en öl som uppskattas både av gemene man och connoisseuren, som sällskapsdryck men gärna också till rejäl svensk husmanskost. Genom att erbjuda Bishops Finger som 3,5: a tror vi att Bishops Finger kan ta klivet in på de svenska matborden, fortsätter Richard Keller.

Namnet Bishops Finger kommer från de gamla engelska vägskyltarna där biskopens finger pekade åt vilket håll man ska köra för att komma till de olika orterna.

Bryggeriet Shepherd Neame grundades redan 1698 och är än idag familjeägt. Tidigare i våras utsågs Shepherd Neame till ”Regional Brewery Of The Year”, Englands mest prestigefyllda titel i bryggeribranschen.

Fakta Bishops Finger
Artikelnummer: 1677, Pris: 440 ml, 17,80 kr, 500 ml, 22,80 kr, Alkoholhalt: 5,4%.
Beskrivning: Ölet är bärnstensfärgat. Doften är balanserad och fint fruktig med lätt humlearom och karamellisserad maltighet. Smaken är stor, ren och ganska fyllig med rostade toner, tilltalande inslag av sötma, mycket fin humlebeska och lång, lite nötig och kryddig eftersmak.

Fakta ”The Regional Brewery Of The Year in the United Kingdom”
Titeln ”The Regional Brewery Of The Year” är den finaste utmärkelsen ett engelskt bryggeri kan få. Varje år utser bryggeriföreningen i England ett bryggeri till ”The Regional Brewery Of The Year”. Man tar i sin bedömning hänsyn till faktorer som utveckling av bryggeriets pubar, miljöcertifiering och produkternas kvalitet.

Relaterade inlägg:

  1. Mångsidig och karaktärsfull ost – nu även riven (16.8)
  2. Marknadsledaren på müsli lanserar även flingor (16.6)
  3. Nu lanseras Spitfire i en ny flaska med ett lågt pris (7.5)
  4. Storleken har betydelse – prova nya Spitfire Stubbies (3.4)