Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Baron des Tours – nytt exklusivt Bag-in-Box från Bordeaux

VIN /

Bag-in-Box blir alltmer populärt, framför allt under sommaren. Nu lanseras ett nytt exklusivt rödvin från Bordeaux – bara på Bag-in-Box. Baron des Tours kostar 299 kronor och beskrivs som ett högkvalitativt matvin. Så nu kan man plocka fram Bag-in-Boxen med kvalitetsvin till middagen.

Trenden med Bag-in-Box växer. Speciellt under sommarmånaderna ökar försäljningen markant. Förpackningen är lätt att ta med sig, framför allt utomhus och när man är många. Lagom till sommaren släpps ett nytt kvalitetsvin från Médoc i Bordeaux bara på Bag-in-Box. Ett rött matvin som passar till grillningen under sommaren.

Baron des Tours är ett högkvalitativvin. Det är medelfylligt och har en bra balans bestående av de typiska druvorna från Bordeaux – Cabernet Sauvignon och Merlot. Jag rekommenderar vinet till mat, framför allt passar det till allt kött, varför inte grillat under sommaren? säger Johan Larsson, produktchef för Baron des Tours.

Vinet Baron des Tours har en typisk druvsammansättning från Bordeaux bestående av Cabernet Sauvignon och Merlot. Vinet är medelfylligt med inslag av svartvinbär, lakris och vanilj.
Det är vanligt att man blandar druvan Cabernet Sauvignon med andra druvor. Cabernet Sauvignon ger kraftiga viner och lösningen blir att blanda med mjukare druvsorter för att få balans i vinet.

Maison Ginestet är en av Frankrikes största vinhandlare och äger själva ett antal slott. Framför allt arbetar de med Bordeauxvin.

Bag-in-Box
Bag-in-Box försäljningen ökar markant. Under sommarmånaderna är det många som föredrar denna förpackning eftersom den är lätt att ta med sig till sommarstugan, utomhusmiddagen eller på resan. Bag-in-Box är inte ömtålig och räcker till många under middagen. Det går även att spara Bag-in-Boxvin när förpackningen är öppnad. Ställ in vinet i kylen och vinet håller cirka tre veckor efter öppnad förpackning.

Baron des Tours
Lanseras på Systembolaget den 2 juni 2003.
Artikelnummer på Systembolaget: 3873-08
Pris på Systembolaget: 299 kronor

Relaterade inlägg:

  1. Viner från Bordeaux (41.9)
  2. Nytt kvalitetsvin från Kalifornien väntas bli svensk favorit (29.1)
  3. Hela historien exklusivt: festerna, pengarna, kläderna (18.4)
  4. Rydbergs på nytt sätt (16)
  5. Ett nytt oemotståndligt snacks (15)