Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Viner från Bordeaux

VIN /

Producent Maison Ginestet
Maison Ginestet är en av Frankrikes största vinhandlare och ägs av 85 år gamle Jacques Merlaut. Idag sköts företaget av hans tre söner. Här arbetar man till 98 procent med Bordeauxviner och är därmed sannolikt den största exportören av Bordeauxvin. Hela 40 procent av volymen exporteras.

Maison Ginestet äger ett antal slott. Vingårdsarealen är 370 hektar.

Viner från Bordeaux
Bordeaux ligger i sydvästra Frankrike. En plats som anses vara idealisk för vinodling. Bordeaux är ett av världens största distrikt för kvalitetsviner. Populariteten för vinerna har gjort att man på många håll i världen sökt efterlikna dessa, men ingenstans har man lyckats.

Viner från Bordeaux utvecklas hela tiden och hårdare konkurrens har stimulerat producenterna till en fortsatt intressant utveckling. Här finns en unik kombination av druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot för röda viner. De vita vinerna framställs ofta av druvan Sauvignon Blanc som bas. De kan blandas med de vita druvorna Semillon och Muscadelle.

Cabernet Sauvignon
Den blå druvan Cabernet Sauvignon ger mörka och kraftiga viner. Druvan har en karaktäriserande doft och smak av svartvinbär. Druvan kommer ursprungligen från Bordeaux, även om den idag odlas på alla kontinenter.

Merlot
Blå druva från Bordeaux. Den ger mycket aromatiska och utsökta viner. Är världens mest odlade blå druva efter Cabernet Sauvignon.

Bag-in-Box
Bag-in-Box introducerades 1996 i Sverige. Sedan dess har utvecklingen av Bag-in-Box rusat fram. Idag finns det cirka 150 antal viner på Bag-in-Box. Det är framför allt under sommarmånaderna som denna förpackning är som populärast då förpackningen är lätt att ta med sig och bra att servera till många. Bibendum räknar med att försäljningen av Bag-in-Box kommer att vara 65 procent av marknaden under sommaren.
Hållbarheten för en öppnad Bag-in-Box är cirka 3 veckor.

Relaterade inlägg:

  1. Baron des Tours – nytt exklusivt Bag-in-Box från Bordeaux (47)
  2. Exklusiva viner från M. Chapoutier lanseras i Sverige (26.7)
  3. Amarone-viner (23.2)
  4. Somriga viner (18.6)
  5. Förgyll sommarfirandet med karaktärsfulla viner (17.7)