Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Marknadsledaren på müsli lanserar även flingor

MAT /

Frebaco cornflakes – Sveriges första cornflakes utan tillsatt socker

Nu kan alla konsumenter njuta av en god frukost av äkta svensk kvalitet. Frebaco lanserar under februari Sveriges första flingor utan tillsatt socker – Frebaco cornflakes. Frebaco som idag är marknadsledande inom müsli hoppas att de nya flingorna ska stå sig lika väl i konkurrensen med internationella aktörer.

Frebaco har funnits sedan 1979 och är mest kända för sin müsli där en av sorterna, Frebaco Müsli Frukt, är Sveriges mest köpta müsli. Eftersom företaget är så starkt inom denna kategori bestämde sig Frebaco för att även satsa på flingor. Företaget har en egen avdelning för produktutveckling och de nya flingorna är framtagna i Lidköping vid Vänern.

Frebaco är ett fint svenskt kvarnförtag som har kvalitet och smak i fokus i sitt arbete, säger Barbro Dahl på Ancrona som marknadsför och säljer Frebaco. Att man nu även lanserar flingor är ett spännande steg för Frebaco som satsat mycket på produktutveckling. Frebaco cornflakes är den enda frukostflingan på svenska marknaden utan tillsatt socker, fortsätter Barbro.

Frebaco cornflakes utan tillsatt socker i smart förpackning
Den nya produkten blir Sveriges enda flingor utan tillsatt socker. De passar perfekt för den växande grupp svenskar som vill äta mindre socker. Det är en ljust gyllengul flinga med tydlig majssmak som doftar friskt och gott. Flingorna passar lika bra till frukost som till mellanmål med mjölk, fil eller yoghurt. Vill man själv addera färska bär, frukter eller russin så passar även det utmärkt.

Frebaco cornflakes är förpackade i en mindre kartong än andra flingor, trots att mängden är ungefär densamma. Förpackningen innehåller mindre luft och är mindre och enklare att få plats med i skafferiet. Därmed spar den dessutom miljön.

Frebaco cornflakes finns tillgänglig på den svenska marknaden från februari 2004. Den kommer att säljas hos Axfood (Hemköp, Billhälls, Spar, Tempo, Närlivs), Vivo Stockholm, Coop (Forum och Konsum) samt Bergendahls och kommer att kosta cirka 14 kronor.

Kort om Frebaco
Frebaco är ett svenskt kvarnföretag som startade 1979. Frebaco gör både konsumentprodukter som exempelvis müsli, havregryn och couscous. Frebacos müsli är den mest sålda i Sverige. Dessutom producerar företaget högkvalitativa spannmålsprodukter för bageri- och livsmedelsindustrin. Frebaco har cirka 45 anställda och omsätter strax över 170 miljoner kronor. Verksamheten är förlagd till Lidköping vid Vänern, en plats som lämpar sig väl för ändamålet inte minst med tanke på närheten till all den fina spannmål som odlas på Västgötska slätten.

Relaterade inlägg:

  1. AXA lanserar passionerad müsli
  2. Fakta Frebaco
  3. Mångsidig och karaktärsfull ost – nu även riven
  4. Bishops Finger nu även i dagligvaruhandeln
  5. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare