Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Mer grönsaker i nya Balanssopporna

VEGETARISKT /

Nyckelhålsmärkta soppor från Blå Band

Blå Band relanserar nya Balanssoppor som innehåller 40 procent mer råvaror. Resultatet är en generös och smakrik soppa som dessutom är fettsnål och innehåller naturliga fibrer och vitaminer. Detta innebär att de nya Balanssopporna nu är märkta med Livsmedelsverkets nyckelhålssymbol. En symbol som syftar till att underlätta för konsumenten att välja nyttigare produkter.

Skärpta krav för nyckelhålsmärkning
Efterfrågan på färdiga måltidslösningar och förenkling i köket fortsätter samtidigt som många efterfrågar mer hälsosamma alternativ. Blå Bands nya Balanssoppor har ett naturligt högt innehåll av såväl fibrer som vitaminer. I samband med att skärpta regler för användning av Livsmedelsverkets Nyckelhålsymbol trädde i kraft den 1 juni i år har man utvecklat sortimentet av Balanssoppor så att de nu får de märkas med Nyckelhålet.

– Nyckelhålet gör det enkelt för konsumenten att välja nyttiga och näringsriktiga produkter som kan bidra till bra matvanor och en god hälsa, säger Johan Rydén, produktchef på Campbell Soup Sweden. Nu när kraven för nyckelhålsmärkningen har skärpts är vi väldigt stolta att som ensam aktör i torra soppkategorin kunna erbjuda nyckelhålsmärkta soppor till våra konsumenter, fortsätter Johan Rydén.

Rika på grönsaker
De nya Balanssopporna innehåller 40 procent mer råvaror än de befintliga sopporna vilket ger en ökad energimängd per portion. Detta ger en generös och smakrik soppa som dessutom är fettsnål och innehåller massor av naturliga fibrer och vitaminer. Blå Band Balanssoppa finns i flera uppskattade smaker:
Kycklingsoppa med palsternacka & morot, Redd Rotfruktssoppa, Spenat & Potatissoppa med smak av parmesan och Tomat & Pastasoppa. Blå Band Balanssoppa kostar cirka 16 kronor i butik.

Campbell Soup Company
Campbell Soup Company grundades 1869 i USA och är idag världens största producent av soppa. Företaget omsätter SEK 65 miljarder och har ca 22 000 anställda världen över. Det nordiska bolaget Campbell Soup Sweden AB bildades i maj 2001 i samband med att ett antal varumärken från Unilever förvärvades. I produktportföljen ingår flera kända varumärken, Campbell’s, Blå Band, Bong och Touch of Taste samt på den finska marknaden även Isomitta och Raguletto. Soppor samt varma och kalla såser är företagets specialitet och man jobbar ständigt med att utveckla goda, enkla och spännande produkter. Produktionen i Sverige sker vid den egna produktionsenheten i Karpalund utanför Kristianstad där företaget även har sitt nordiska huvudkontor.

Relaterade inlägg:

  1. Glaserade Quornfiléer med ugnsrostade grönsaker
  2. Risotto med grönsaker (2 port)
  3. Campbell Soup Sweden AB
  4. Campbell Historia
  5. Mild Pepparsås, Örtsås med Creme Fraiche och en ny Béarnaisesås