Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fakta Frebaco

MAT /

Frebaco är ett svenskt kvarnföretag som startade 1979. Frebaco producerar konsumentprodukter som exempelvis müsli, havregryn och couscous. Dessutom producerar företaget mjöl- och grynprodukter i storförpackning för bageri- och livsmedelsindustrin.

Frebaco har cirka 40 anställda och omsätter strax över 160 miljoner kronor. Verksamheten finns i Lidköping vid Vänern, en plats som lämpar sig väl för ändamålet med tanke på närheten till all den fina spannmål som odlas på Västgötska slätten.

Sortiment för konsument
Frebacos müsli är den mest sålda i Sverige och finns i fem olika smaker:

Müsli Branflakes
I Frebaco Müsli Branflakes ingår spröda flingor med vetekli (branflakes) som har ett högt kostfiberinnehåll, flingor av vetegroddar (rika på E-vitamin) samt spröda vete/havrepuffar. Produkten innehåller även frukter som ananas, papaya, russin och fikon.

Müsli Bär

Frebaco Müsli Bär är en välsmakande och näringsriktig müsliblandning där hallon, jordgubbar och blåbär givit dess friska karaktär. Tillsammans med havregryn, flingor av vete, majs, korn och råg samt rostat ris med honung blir Frebaco Müsli Bär ett fiberrikt och gott morgon- eller mellanmål.

Müsli Frukt
Frebaco Müsli Frukt är en spännande och näringsriktig blandning, rik på frukt (33%) och kostfiber (7%). Frebaco Müsli Frukt innehåller frukt av många smakrika sorter som papaya, ananas, banan, äpple och russin.

Müsli Lätt
Frebaco Müsli Lätt är färdig att äta som den är. Tillsätt själv bananer eller något annat du tycker om. Müsli Lätt är rik på kostfiber, som är nyttigt för matsmältningen, och snål på kalorier.

Müsli Plus
Frebaco Müsli Plus är en näringsriktig och god blandning av havregryn, veteflingor, kornflingor, rågflingor och majsflingor där rostat ris med honung, russin, torkade äppelbitar och kokos tillsatts.

Flingor
De nya Frebaco cornflakes är Sveriges enda flingor utan tillsatt socker. Det är en ljust gyllengul flinga med tydlig majssmak som doftar friskt och gott. Vill man själv addera färska bär eller frukter så passar det utmärkt. De passar lika bra till frukost som till mellanmål med mjölk

Basmat och gryn
Dessutom gör Frebaco basmat: bulgur, couscous, matvete och råris samt havregryn, fiberberikade havregryn och rågflingor.

Relaterade inlägg:

  1. Marknadsledaren på müsli lanserar även flingor
  2. Fakta om nyckelhålsmärkning
  3. Fakta om Dr. Oetker Sverige
  4. Fakta om Ostkompaniet
  5. Fakta om Domstein Enghav