Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fakta om Dr. Oetker Sverige

MAT /

Dr. Oetker
Dr. Oetker ingår i Oetker-Gruppen som är en familjeägd koncern i fjärde generationen. Med cirka 47 miljarder kronor i omsättning och drygt 18 000 anställda världen över är företaget en av de största aktörerna på den europeiska livsmedelsmarknaden.

Dr. Oetker står bakom en rad etablerade varumärken runt om i Europa. Produktsortimentet innefattar kategorier som bland annat fryst pizza, müsli, bakprodukter (bakpulver och vaniljsocker), bak- och dessertmixer, sylt- och saftningsprodukter, snacks, mejeriprodukter, honung och fiskrätter.

Då och nu
1891 framställde Dr. August Oetker bakpulvret ”Backin” i sitt apotek i Bielefeld, Tyskland. En produkt med vilken han, tack vare den goda kvaliteten, kunde garantera ett perfekt bakresultat varje gång. Med denna revolutionerande garanti lade han grunden till ett multinationellt storföretag och varumärket ”Dr. Oetker”.

Dr. Oetker var mycket duktig på marknadsföring. Han gav ut recepthäften, annonserade i tidningar och tryckte receptförslag på paketen, allt för att informera allmänheten om sin revolutionerande produkt.

Med tiden tog Dr. Oetker fram fler produkter som än idag är välkända och flitigt använda inom bakning. Exempel på detta är vanillinsocker och puddingmix. Framgången var nu ett faktum och strax efter sekelskiftet startade Dr. Oetker en egen fabrik för tillverkning. Denna fabrik expanderades successivt och snart hade Dr. Oetker produktionsanläggningar även i övriga Europa.

Oetker-Gruppen är en familjeägd koncern som idag leds av Dr. h. c. August Oetker som är fjärde generationen Oetker. Koncernen har drygt 18 000 anställda världen över och omsätter cirka 47 miljarder kronor. Dr. Oetker Food division är verksam 28 länder i Europa samt Nord- och Sydamerika. Företaget har fortfarande huvudkontoret i Bielefeld.

Det svenska dotterbolaget, Dr. Oetker Sverige AB, etablerades i 2003 då bak- och dessertsortimentet från Santa Maria AB togs över.

Filosofi
Kvalitet är det bästa receptet
Det finns tre faktorer som karaktäriserar produkter under varumärket Dr. Oetker. Högkvalitativa råvaror, utsökt smak och enkel tillagning.

Mångårig verksamhet och expertis är anledningen till att varje gång lyckas leva upp till dessa högt ställda kriterier. Råvarorna väljs i en mycket noggrann urvalsprocess för att säkerställa den goda kvalitén, och produktionen är en noga kontrollerad och kvalitetssäkrad process. Dr. Oetkers produktutvecklare jobbar ständigt för att komma på nya produkter och lösningar för att möta konsumentens efterfrågan och behov. Dr. Oetker lägger även stor vikt vid att hitta de ultimata kombinationerna av ingredienser för att få den perfekta smaken. För att säkerställa ett perfekt resultat går nya produkter genom omfattande tester av Dr. Oekters kvalificerade personal i provköket på huvudkontoret i Bielefeld.

Produkter i Sverige
Förutom det kompletta sortimentet av förädlade bak- och dessertprodukter med allt från bakpulver, vaniljsocker och gelatinpulver till nötter, mandlar och strössel i olika smaker, introducerar nu Dr. Oetker Sverige en av företagets storsäljande produktserie Ristorante Pizza.

Dr. Oetker lanserade sin första frysta pizza 1970 och är idag Europas ledande pizzaproducent. Dr. Oetker erbjuder ett brett utbud som passar alla smaker. Från och med våren 2004 kommer fem varianter av Ristorante Pizza finnas tillgängliga i butik: Mozarella, Prosciutto, Hawaii, Salami och Pollo.

Relaterade inlägg:

  1. Fakta om nyckelhålsmärkning
  2. Fakta om Domstein Enghav
  3. Äta i farten – en tydlig trend som kommit till Sverige
  4. Sharwood’s sortiment i Sverige
  5. McVitie’s storsatsar i Sverige