Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Nu hinner du baka 300 lussekatter till glöggpartyt

MAT /

Ny snabb jäst från Dr. Oetker:

Nu lanseras Quick Jäst, en ny produkt för dig som tycker att bakning tar för lång tid eller som vill hinna baka 300 lussekatter till glöggpartyt. Quick Jäst behöver endast 15 minuters jäsningstid i en omgång och ger samma resultat som vanlig jäst.

Det är inte många unga människor som väljer att baka själva idag och anledningarna är flera. Vår ständiga brist på tid och att hemkunskapens grundkunskaper om bakning inte tagits tillvara eftersom vi inte bakar tillräckligt ofta är några exempel.

Quick Jäst är en torrjäst från Dr. Oetker som mer än halverar tiden som normalt behövs för jäsning av degar. Quick Jäst passar alla slags bröd och finns för matbröd och för söta bakverk.

– Med Quick Jäst blir det faktiskt mycket enklare att baka. Bakning med vanlig jäst kräver att degen måste jäsa i två omgångar. Om man använder Quick Jäst så går det mycket snabbare eftersom degen endast behöver jäsa en gång i femton minuter, säger Peter Hölje, Brand Manager, Dr. Oetker Sverige.

Ytterligare fördelar med Quick Jäst är att den är mindre temperaturkänslig än färsk jäst och därmed inte behöver lika försiktig hantering. Råvarorna kan tas direkt från kylen och degspadet måste inte vara fingervarmt, något som annars kan försämra resultatet. Dessutom har Quick Jäst längre hållbarhet än färsk jäst och kan dessutom förvaras hemma i skafferiet. Bakningen till fikat eller söndagsfrukosten kan därför bli mer spontan.

Quick Jäst finns för söta bakverk och för matbröd. Produkten finns att köpa bland annat på ICA, AG:s och Bergendahls från och med december. Cirkapris är 7,50 kronor.

Om Dr. Oekter
Dr. Oetker ingår i Oetker-Gruppen som är en familjeägd koncern i fjärde generationen. Med cirka 47 miljarder kronor i omsättning och drygt 18 000 anställda världen över är företaget en av de största aktörerna på den europeiska livsmedelsmarknaden. Dr. Oetker står bakom en rad etablerade varumärken runt om i Europa. Produktsortimentet innefattar kategorier som bland annat fryst pizza, müsli, bakningsprodukter (bakpulver och vaniljsocker), baknings- och dessertmixer, sylt- och saftningsprodukter, snacks, mejeriprodukter, honung och fiskrätter. Det svenska dotterbolaget, Dr. Oetker Sverige AB, etablerades 2003 då baknings- och dessertsortimentet från Santa Maria AB togs över.

Relaterade inlägg:

  1. Lussekatter
  2. Intermezzo Quick – ett nytt varmt mellanmål för folk i farten
  3. Quick Jäst
  4. Campbell’s soppor till nyårsfesten
  5. Vegetariskt till vardags!