Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Vegetariskt till vardags!

VEGETARISKT /

Idag väljer fler och fler att inte äta kött till vardags, om inte varje dag så någon gång i veckan. Anledningarna är många men ofta handlar det om att man tänker mer på sin hälsa och på den negativa påverkan som köttindustrin har på miljön. Quorns hälsosamma produkter gör det enkelt att äta vegetariskt då de passar perfekt i alla dina favoriträtter som till exempel spagetti bolognese, pytt i panna och stroganoff.

Quorn har kommit att bli det självklara valet då man vill ha en vegetarisk livsmedelsprodukt som både är god och innehåller mycket bra protein. Det breda sortimentet består av bland annat Quorn Filéer, Quorn Bitar, Quorn Strimlor och Quorn Färs som fungerar utmärkt i alla rätter som vanligtvis innehåller kött.

– Jag försöker tänka på att inte äta kött varje dag på grund av miljön. Quorns produkter gör det enkelt eftersom de går att använda i alla recept jag lagar till familjen till vardags. Dessutom har de en massa hälsosamma egenskaper vilket är viktig för mig, säger Jacob Wismar hälsokock som bland annat är aktuell med boken ”Familjens hälso-kokbok”.

Smakrikt och lättlagat
Många tror att de måste göra avkall på den goda smaken i maten om de väljer att äta vegetariskt, men genom att byta ut kött mot Quorn går det att njuta av alla sina favoriträtter. Quorns produkter har en mild smak som gör de lämpliga att marinera eftersom smaker, örter och kryddor absorberas ovanligt bra. En annan fördel är att de flesta produkter kan tillagas och marineras direkt från frysen vilket gör det enkelt att improvisera en hälsosam måltid.

Varför ska vi äta vegetarisk mat
Att äta vegetarisk mat är ett enkelt val som inte behöver vara svårt. Här presenterar Jacob Wismar några tips till varför det är bra att äta vegetarisk mat och hur Quorns produkter hjälper på vägen.

  • Vegetarisk mat är snällare mot magen då den är lättare att bryta ner än kött. Byter man ut köttet mot Quorn får man dessutom en måltid med ett högt fiberinnehåll och mycket protein. Dessutom ger de en skön mättnadskänsla utan att innehålla onödiga kalorier.
  • För miljöns skull är det viktigt att dra ner på sin köttkonsumtion. Gör som i England och inför ”Meat Free Mondays”. En dag i veckan då man struntar i att äta kött.
  • Quorns neutrala smak ger dig en ökad valfrihet i köket. Produkterna är enkla att smaksätta och blir färdigmarinerade på nolltid. Experimentera med kryddor och skapa din egen favoriträtt.

Relaterade inlägg:

  1. ICA presenterar årets nyheter till grillfesten
  2. Äta i farten – en tydlig trend som kommit till Sverige
  3. Sidekick – Efter succén i England kommer den till Sverige
  4. Mat till kalas – för både barn och vuxna.
  5. Monini lanserar två nya oljor till hösten