Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Monini lanserar två nya oljor till hösten

MAT /

Monini utökar sitt sortiment med nyheterna Pesto och Omega 3-6-9

Monini är kända världen över för Classico, deras extra jungfruolivolja, som med sin mjuka smak har blivit en italiensk raritet. Monini har tidigare funnits i utvalda livsmedelsbutiker i Sverige, men finns nu brett i dagligvaruhandeln. Till hösten utvidgar Monini det breda sortimentet av högkvalitetsolivoljor ytterligare och lanserar två nya smakrika sorter; Pesto och Omega 3-6-9. Man kommer dessutom att sälja den exklusiva jungfruolivoljan Monello, gjord på årets första skörd.

Olivolja är en produkt med anrik historia som har utgjort en betydande del av den italienska livsstilen sedan flera årtusenden. För familjeföretaget Monini är olivolja en passion som man har ägnat sig åt sedan starten 1920 då Zefferino Monini började producera extra jungfruolivolja, vilket blivit Moninis specialitet. Monini är en av Italiens tre största producenter av olivolja och den enda som är familjeägd. Företaget drivs idag av grundarens barnbarn Zefferino Monini med samma passion som sin farfar och enligt samma filosofi som vid starten, att alla produkter som produceras måste ha exceptionellt hög kvalitet.

– Det finns ingen motsvarighet till Monini. Det är ett av Italiens största företag, men drivs fortfarande av familjen Monini med samma respekt för hantverket som när det grundades för snart 90 år sedan. Monini var det första företaget som producerade jungfruolivolja och de har banat vägen för olivoljemarknaden. Nyheterna Pesto och Omega 3-6-9 knyter samman Moninis traditionella hantverk med naturliga ingredienser som ligger rätt i tiden, säger Riccardo Mondolfi, VD på Matric Italgross.

Exklusiv olja och nya smaker

Moninis bäst säljande extra jungfruolivolja är Classico, en extra jungfruolivolja med välbalanserad smak som har blivit Moninis specialitet. Förutom extra jungfruolivoljor, finner man bland annat olivoljor smaksatta med exempelvis citron, chili och tryffel. Man erbjuder även sällsynta extra jungfruolivoljor från Toscana och Sicilien för riktiga olivoljeconnoisseurer samt ekologisk olivolja. Till hösten 2009 lanserar Monini två nya oljor; Pesto och Omega 3-6-9 samt den exklusiva extra jungfruolivoljan Monello som endast produceras en gång om året.

Pesto: Monini Pesto är en extra jungfruolivolja som är smaksatt med äkta pesto. Med sin milda smak av pesto passar den utmärkt som smakförhöjare i sallader, till pasta, kött eller fisk. Finns i butik från vecka 40, cirkapris 49 kr.

Omega 3-6-9: Monini Omega 3-6-9 är en neutral och hälsosam olivolja som innehåller 75 procent extra jungfruolivolja, linfröolja och rapsolja. Med sin milda smak används Omega 3-6-9 med fördel till en bit lantbröd eller i salladen för att få i sig alla antioxidanter som kroppen behöver. Finns i butik från vecka 40, cirkapris 89 kr.

Monello: Extra jungfruolivoljan Monello produceras av de första oliverna som skördas på säsongen, i oktober, när de har som mest smak och fyllighet. Olivoljan finns endast till försäljning under slutet av hösten och dess fylliga smak gör att den passar utmärkt till vinterns maträtter. Finns i butik från vecka 46, cirkapris 89 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten
  2. Kelda med bitar lanseras nu till hösten
  3. Hösten perfekt för fiske
  4. Domaine de la Perrière lanseras i Sverige under hösten
  5. AXA lanserar passionerad müsli