Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Ett brett pastasortiment

PASTA /

Matric först med att lansera italiensk ekologisk färsk pasta

Matric har ett brett sortiment av smakrik färsk pasta och erbjuder sedan tidigare pastaserierna La Pasta di Matilda, pasta som är perfekt till vardagsmiddagen och La Pasta di Matilda Ripienissimi, framtagen för mer speciella tillfällen. Nu utökar Matric utbudet och som första italienska leverantör lanserar de ekologisk färsk pasta. Den ekologiska pastaserien La Pasta di Matilda Biologica innehåller fyra klassiska sorter; Tortelloni fylld med ricotta och spenat, Ravioli med kronärtskocka, Tagliatelle och Gnocchi – alla handgjorda enligt italiensk tradition och tillverkade av helt ekologiska ingredienser.

Att avnjuta en ångande varm pastarätt gjord av högkvalitativa ingredienser är en njutning, både till vardag och helg. Få saker förknippas så mycket med Italien som pasta. Det italienska varumärket Matric erbjuder det bästa av Italien och har sedan starten haft ett brett utbud av klassisk färsk italiensk pasta. Som första italienska leverantör utökar nu Matric sitt sortiment med ekologisk färsk pasta, vilka lanseras i fyra tidlösa italienska sorter; Tortelloni, Ravioli, Tagliatelle – alla vackert gyllengula och gjorda av extra fin pastadeg – och Gnocchi från bästa potatispuré. Samtliga råvaror är ekologiskt odlade, KRAV-certifierade och tillverkade i de ursprungstypiska regionerna som Emilia-Romagna och Veneto.

– För oss på Matric är det otroligt viktigt att erbjuda ett brett sortiment av ekologiska produkter, vilket är något som vi arbetat med länge. I sortimentet finner man idag såväl olika charkprodukter som diverse ostar, vilka förutom att vara ekologiska dessutom är KRAV-märkta. Vår färska pasta är en del av det sortiment som vi är mest stolta över och det känns väldigt kul att äntligen kunna lansera en helt ekologisk serie av italiensk färsk pasta i klassiska smaker, som vi dessutom är ensamma om att göra, säger Riccardo Mondolfi, VD på Matric Italgross.

Brett sortiment av färsk pasta

Matrics sortiment av färsk pasta består sedan tidigare av La Pasta di Matilda, som är traditionell italiensk färsk pasta för vardagens måltider, och La Pasta di Matilda Ripienissimi, för de tillfällen då man vill njuta lite extra. La pasta di Matilda Ripienissimi har en extra rik fyllning och äts med fördel endast med olivolja och riven parmigiano reggiano, för att pastans smak ska träda fram.

Tortelloni med ricotta/spenat – en smakrik Tortelloni med krämig ricotta- och spenatfyllning. Servera den till en ostsås baserad på KRAV-gorgonzola och KRAV-taleggio och krydda med svartpeppar. Finns i butik från vecka 42. Cirkapris
34–39 kr, 250 gram.

Ravioli med kronärtskocka – en mjuk Ravioli fylld av finaste kronärtskockor. Servera den gärna med skirat smör, örter och riven parmigiano reggiano. Finns i butik från vecka 42. Cirkapris 34–39 kr, 250 gram.

Tagliatelle – klassisk italiensk gyllengul Tagliatelle med härlig äggsmak. Tagliatelle passar utmärkt med de flesta såser men prova gärna att kombinera den med frästa kräftstjärtar, extra jungfruolivolja och hackad persilja. Finns i butik från vecka 42. Cirkapris 29 kr, 250 gram.

Gnocchi – sammetslen klassisk Gnocchi, tillverkad av 85 % potatis, ägg och mjöl. I Italien är Gnocchi en naturlig del av den vardagliga maten och äts med fördel till en klassisk tomatsås, gorgonzolasås eller salsicciasås. Finns i butik från vecka 42. Cirkapris 19,90 kr, 400 gram.

Det färska pastasortimentet kompletteras av Matrics torra ekologiska pasta i åtta sorter, däribland Rigatoni, trefärgad Fusilli samt Cavatappi som fått nya förpackningar. Dessutom erbjuder Matric klassiska pastasorter som äggpasta från Bologna och mer lyxiga sorter med bland annat bläckfiskbläck och tryffel.

Relaterade inlägg:

  1. Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten
  2. Kungsörnen lanserar Tagliatelle och Lasagne med fullkorn
  3. Om Barilla
  4. Tagliatelle med vitlöksstekta kronärtskockor
  5. Tagliatelle al Ragù Classico