Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Kungsörnen lanserar Tagliatelle och Lasagne med fullkorn

PASTA /

Intresset för fullkornprodukter ökar lavinartat i Sverige. Kungsörnen som är marknadsledande inom pasta i Sverige var tidigt ute med att erbjuda fullkornspasta. Kungsörnen fortsätter att utveckla produkter inom fullkornskategorin och lanserar nu Tagliatelle och Lasagne med fullkorn. Båda är nyckelhålsmärkta och har ett lågt GI-värde.

Det italienska köket har länge tilltalat svenskarna och i takt med ett ökat matlagningsintresse har utbudet av pastaprodukter ökat. Under senare år har konsumenterna dock blivit mer hälsomedvetna och efterfrågat nyttigare alternativ till den traditionella pastan. Trenden visar att konsumenterna vill bibehålla sina matlagningsvanor och samtidigt kunna laga gott och hälsosamt. För att möta efterfrågan har Kungsörnen lanserat pasta och flera andra fullkornsprodukter som blivit en succé på den svenska marknaden. Samtliga pastasorter är nyckelhålsmärkta och innehåller 55 procent fullkorn. Nytt i serien är Tagliatelle och Lasagne. Båda produkterna är nyckelhålsmärkta och har ett lågt GI-värde.
Fullkornspasta

Både traditionell- och fullkornspasta är gjord på durumvete, men fullkornspastan består till 55 procent av fullkornsmjöl. Genom tillsatsen av fullkorn blir pastan mer fiberrik och får även ett tillskott av vitaminer, mineralämnen, antioxidanter och andra biologiskt aktiva komponenter som är hälsosamma. Fullkornet bidrar även till att minska pastans GI-värde. Tagliatellen och Lasagnens hälsosamma mervärden gör att produkterna med fördel kan ätas mer regelbundet.

Priset för en förpackning Tagliatelle på 500 gram är cirka 16.00 kronor och för 500 gram Lasagne 16.00 kr.

Mer om: Pasta Recept

Relaterade inlägg:

  1. Tagliatelle med vitlöksstekta kronärtskockor
  2. Kungsörnen Fullkornsprodukter
  3. Fullkorn – Mer än bara fiber
  4. Frågor och svar om milt fullkorn
  5. Lasagne från Sardinien