Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten

MAT /

Erbjuder det bästa från Italien

Med klassisk parmaskinka och parmigiano samt utsökta marmelader i olika smaker har Italien-specialisterna Matric blivit ett välkänt namn i många svenska hem. Matric har ett brett sortiment som rymmer allt för en italiensk middag. Samtliga produkter är handplockade för att garanterat hålla högsta möjliga kvalitet. Till hösten utökar Matric sitt ekologiska utbud med charkuterier och ostar samt ett flertal andra nyheter. Matric, som började sin distribution på utvalda livsmedelsbutiker runt om i landet, satsar nu vidare för att utöka distributionen och finnas med ännu större bredd i dagligvaruhandeln.

Matric erbjuder en mängd produkter hämtade ur det italienska köket. I sortimentet finns bland annat ett brett utbud av färskvaror som ostar och charkuterier samt udda specialiteter som limoncellomousse, marmelad med brandy och tryffelprodukter. Matric ägs av Matric Italgross som är en distributör specialiserad på italienska livsmedel. Företaget drivs av Riccardo Mondolfi och hans fru Matilda som grundade Matric Italgross 1991. Med Riccardos italienska bakgrund och deras gemensamma passion för det italienska köket och dess matkultur har man utvecklat en specialitet på italiensk mat. Matric Italgross ledord är att kunna erbjuda det bästa från Italien, av högsta kvalitet och till rätt pris.

– Det italienska köket är fyllt av en mängd nyanseringar och mattraditionerna skiljer sig tydligt åt från region till region. För att kunna erbjuda konsumenterna de bästa produkterna på marknaden har vi ett brett utbud av regionala produkter. Det innebär att vi säljer produkter som produceras där de traditionellt sett tillverkats. Det ger bästa möjliga kvalitet och visar också på de olika regionernas matkonst som skiljer sig markant från varandra, säger Riccardo Mondolfi, VD på Matric Italgross.

Breddar det ekologiska sortimentet

Matric arbetar kontinuerligt för att kunna erbjuda KRAV-märkta produkter inom varje segment. I höst utvidgar Matric sitt sortiment ytterligare och lanserar ekologisk mozzarella och ekologisk taleggio. Man lanserar även en ekologisk magretto di maiale – en mager ekologisk lufttorkad kotlettrad av fläskkött som äts som parmaskinka eller bresaola, något som Matric är ensam om i Sverige att erbjuda.

Ekologisk taleggio – en kittost från Bergamo-området som känns igen på sin kvadratiska form och sin krämiga kärna. Den kompletterar Matrics ekologiska ostsortiment som tidigare består av KRAV-märkt extralagrade parmigiano reggiano och gorgonzola. Finns i butik från vecka 40. Cirkapris 199–209 kr per kilo.

Ekologisk mozzarella – Matrics ekologiska mozzarella innehåller endast mjölk och löpe och är helt fri från tillsatser. Mozzarellan kompletterar det ekologiska ostsortimentet som sedan tidigare består av KRAV-märkt extralagrade parmigiano reggiano och gorgonzola. Finns i butik från vecka 38. Cirkapris 15,90 kr, 125 gram.

Ekologisk magretto di maiale – magretto di maiale, som introduceras i höst på den svenska marknaden, är en mager kotlettrad av gris som kryddas och lufttorkas på liknande sätt som prosciutto och bresaola. Den äts i tunna skivor och med fördel till såväl antipasti-tallriken som på smörgåsen. Magretto di maiale utvidgar det ekologiska charksortimentet som sedan tidigare består av prosciutto riserva 16 månader, vitlökssalami och stark salsiccia. Finns i butik från vecka 39. Cirkapris 54 – 59 kr, 80 gram.

Relaterade inlägg:

  1. Monini lanserar två nya oljor till hösten
  2. Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen
  3. Kelda med bitar lanseras nu till hösten
  4. Ella’s Kitchen lanserar produkter för dagens alla mål
  5. Fler restauranger i Stockholm