Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen

MAT /

Svensk klassiker i ny tappning – Arla Köket ekologisk gräddfil

Arla är Sveriges och världens största producent av ekologiska mejeriprodukter. Nu breddar Arla sitt sortiment ytterligare och lanserar Arla Köket ekologisk gräddfil. Syftet är att ge konsumenterna ytterligare en möjlighet att välja ekoprodukter samt att förstärka Arlas miljöprofil. I och med lanseringen av Arla Köket ekologisk gräddfil finns idag ett 40-tal ekologiska produkter i Arlas sortiment.

Intresset för ekologi ökar snabbt inom de flesta områden och i livsmedelsbranschen drivs utvecklingen främst av ekologiska mejeriprodukter. Fyra av tio svenska konsumenter anser idag att tillgången på ekoprodukter är för liten. Miljö (60 %) följt av den egna och familjens hälsa (40 %) är de viktigaste skälen till att handla ekologiskt. Det ekologiska tänkandet avspeglar sig på det mesta i samhället och idag kan man hitta allt från ekologiska Formel 1-bilar till ekologiska vardagsprodukter så som kläder, möbler och mat.

? Sedan Arla lanserade den första gräddfilen på 1950-talet har den blivit ett givet inslag i den svenska matlagningen. Gräddfil är idag en självklar ingrediens till sommarens alla smaker och till midsommar, då gräddfilskonsumtionen är som störst, kan vi nu erbjuda det första ekologiska alternativet, säger Elisabeth Hedenljung, Brand Manager Arla.

En ekologisk pionjär

Arla har lång erfarenhet av ekologiska produkter. Den första ekologiska mjölken lanserades 1991 och idag finns ett 40-tal ekologiska produkter i sortimentet. Ambitionen är att öka mängden ekologisk mjölkråvara med 10–20 procent per år fram till år 2011. Idag är 314 av Arlas mjölkbönder ekologiska och ytterligare fler gårdar är på väg att börja lämna ekologisk mjölkråvara – en förutsättning för att kunna tillgodose konsumentefterfrågan på ekoprodukter.

Relaterade inlägg:

  1. Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten
  2. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön
  3. Ny kokbok med matinspiration från Arla Köket
  4. Quorn Strimlor -första ingrediensnyheten sedan lanseringen
  5. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött