Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Sveriges bästa mathistoria!

TRENDER /

Berättelser spelar en allt större roll för hur vi ser på mat. Numera ges det knappt ut en enda kokbok utan historier bakom maträtterna. Verkliga berättelser om dramatenskådisar eller fastrar i Italien. Mer eller mindre påhittade om Sopranos eller drinkar som figurerar i olika filmer. Vi ser helt klart en trend här – människor vill ha mat som har en historia!

Världens recepttävling
Idag finns mat och historier från hela världen i Sverige. Nu lanserar Findus den unika recepttävlingen ”Världens recepttävling” där vi bjuder in hela Sverige att berätta historier om mat och vi hoppas på att få in historier från alla världens hörn. Historierna kan handla om vad som helst så länge de är spännande, häpnadsväckande, charmiga eller tänkvärda. Huvudsaken är att det finns med ett recept och att en maträtt spelar en viktig roll i historien.

Henry Bronetts ungerska gulasch
Vi har fått ett recept på ungersk gulasch av Henry Bronett. Bakom receptet finns minnen från barndomen och cirkuslivet. Han minns allvarliga samtal, dans och skratt då doftena från den puttrande grytan fyllde tempojonglörena The Williams cirkusvagn. Om du vill ha Henry Bronetts recept och läsa hela historien så har vi bifogat den i detta mail.

Laga middag till hela svenska folket!
Vi vet att det finns en massa fantastiska mathistorier runt om i landet. Nu vill vi att svenska folket berättar dem för oss. En jury bestående av bland andra Linda Skugge och Erik Videgård väljer ut de 100 bästa som kommer att publiceras i en unik bok. Maträtten från den allra bästa historien kommer att tillagas i Findus kök och säljas i butiker runt om i hela landet. Vinnaren kommer alltså få en unik chans att berätta sin historia och laga sin maträtt till hela svenska folket!

Relaterade inlägg:

  1. Sveriges populäraste ostar
  2. Sveriges favoritsmak – nu i flytande form
  3. Sveriges populäraste ostar i ny förpackning
  4. Sveriges mest folkkära öl får ett kaxigt syskon
  5. Tänk Whisky – Sveriges populäraste whiskybok