Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tänk Whisky – Sveriges populäraste whiskybok

SPRIT /

Nu finns den att köpa

The Famous Grouse har tagit fram en whiskybok som innehåller historia och fakta men även personliga berättelser och reflektioner.
Det är en prisvärd bok i pocketformat som ger whiskynovisen en bra grund att stå på och fungerar utmärkt som uppslagsverk för den mer kunnige.

”Tänk Whisky” är en bok för alla som vill lära sig mer om whisky. Tidigare har den inte gått att köpa men efter påtryckningar från vetgiriga konsumenter har boken vidareutvecklats och finns nu till försäljning. Det är en pocketbok med 112 sidor lättillgänglig kunskap och bilder som både illustrerar och förklarar.

– Vår ambition var att ta fram en bok som är tillgänglig för alla och som ger en bra inblick i den underbara whiskyvärlden. En bok som på ett opretentiöst sätt tillhandahåller kunskap och som läsaren kan återvända till gång på gång, säger Richard Viitanen, produktansvarig på Maxxium.

Sveriges mest populära whiskybok
I ”Tänk Whisky” kan du läsa om allt från hur whiskyn blev en världskändis till vad som ger maltwhiskyn dess smak. Där finns ett praktisk whiskylexikon och ett kapitel ägnas åt näsans betydelse för dina smakupplevelser. Du kan lära dig mer om whiskyregionerna i Skottland och Sveriges populäraste skotska whisky, The Famous Grouse, samt även maltwhiskysorterna The Macallan och Highland Park.

Boken ”Tänk Whisky” släpps i hela 50 000 exemplar vilket gör den till Sveriges största whiskybok. Den finns till försäljning på www.whiskybok.nu från och med 1 januari 2006 och kostar 35 kronor.

Relaterade inlägg:

  1. Sveriges populäraste ostar (35.7)
  2. Sveriges populäraste ostar i ny förpackning (34.9)
  3. Sveriges favoritsmak – nu i flytande form (18.2)
  4. Sveriges mest folkkära öl får ett kaxigt syskon (16.8)
  5. Prova whisky på egen hand (16.4)