Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Förhöjd smakupplevelse med cognac till middagen

MAT /

Only Rémy Dinner på Pontus in the Green House

Det startade i Frankrike och nu är Only Rémy Dinner här, en middag till vilken man avnjuter cognac för en förhöjd smakupplevelse. Som första restaurang i Sverige kommer Pontus in the Green House servera en femrätters Only Rémy Dinner-meny. Konceptet kommer sedan introduceras på utvalda restauranger runt om i Sverige.

Att experimentera fram nya smakdimensioner genom att kombinera mat och dryck är idag en självklarhet på de flesta restauranger och hem. Att drycken är cognac är inte lika vanligt, i varje fall inte i Sverige där vi traditionellt konsumerar cognac som avec. I Frankrike däremot ser det sedan länge annorlunda ut. Där finns idag en tradition att dricka cognac tillsammans med tilltugg, till exempel exklusiv choklad eller Roquefortost, och till hela måltider.

Extraordinär smakupplevelse
För dem som vill utveckla sin cognacskunskap och uppskattar god mat och dryck introducerar Maxxium nu Only Rémy Dinner i Sverige. Det innebär att man utifrån cognacens olika egenskaper komponerar maträtter som tillsammans ger en extraordinär smakupplevelse. Till middagen serveras olika typer av cognac från Rémy Martin och man laborerar även med cognacens temperatur; rumstempererad, kyld eller iskall.

– Cognac är med sina kryddiga, blommiga och fruktiga toner väldigt komplex i smaken och ger i kombination med matutrymme för många oväntade och uppskattade smakuttryck. Rätt cognac i rätt temperatur i kombination med specialanpassade maträtter får de mest luttrade smaklökar att förnöjt kråma sig, säger Martina Öberg, produktchef för Rémy Martin, Maxxium.
¬
Under året kommer konceptet Only Rémy Dinner introduceras på flera restauranger runt om i Sverige. Först ut är restaurangen Pontus in the Green House i Stockholm som erbjuder en femrätters Only Rémy Dinner med start från den 18 mars. I Frankrike är Rémy Dinner redan ett etablerat begrepp och finns alltid på menyn hos framstående restauranger som La Ribaudière i Cognac och La Truffière i Paris.

Only Rémy Dinner och Rémy Taste
Only Rémy Dinner är ett i Frankrike etablerat begrepp som innebär att man utifrån cognacens egenskaper tar fram maträtter som tillsammans med cognacen ger en förhöjd smakupplevelse. Vilken cognac man väljer och i vilken temperatur man väljer att servera den styr val av råvaror och maträtt. Sedan tidigare finns också konceptet Rémy Taste som innebär att man till sin cognac konsumerar olika tilltugg, till exempel chokad med hög kakaohalt, ädelost eller mandelskorpor, för att upptäcka hur cognacen ändrar karaktär och olika egenskaper lyfts fram.

Rémy Martin sortiment
Rémy Martin VSOP Fine Champagne (429 kr, 70 cl), Rémy Martin 1738 Accord Royal (715 kr, 70 cl), Rémy Martin XO Excellene (999 kr, 70 cl), Rémy Martin Extra (2 355 kr, 70 cl), Rémy Martin Louis XIII (10 495 kr, 70 cl).

Relaterade inlägg:

  1. Vad är cognac?
  2. Fem bartendrar kvalificerade sig till den internationella finalen
  3. Olivado Avokadoolja – en ny smakupplevelse
  4. Den nya cognacskonsumenten är ung, framgångsrik och kvinna
  5. Mixade drinkar