Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fem bartendrar kvalificerade sig till den internationella finalen

SPRIT /

Succé för Norden i Rémy Martin Bartender Style Masters!

Till årets Rémy Martin Bartender Style Masters blev bartendrar från Stockholm, Oslo och Helsingfors för första gången inbjudna att delta. Den nordiska delfinalen avgjordes måndagen den 24 april i Stockholm där nio bartendrar deltog för att tävla om en plats till den stora finalen i Cognac 6–9 juni. Inte mindre än fem av dessa tog sig vidare.

När Rémy Martin Bartender Style Masters 2006 avgörs i Cognac i juni kommer bartendrar som kvalificerat sig från sammanlagt elva delfinaler tävla om den prestigefyllda vinsten och 5000 Euro. Den 24 april blev det klart att Norden kommer att ha så många som fem representanter på plats.

– Rémy Martin Bartender Style Masters har växt med åren och fått ett renommé som vi är stolta över. I år har vi bjudit in flera nya städer till tävlingen och det är fantastiskt roligt att de tre nordiska städerna, som för första gången bjudits in, har lyckats kvalificera fem deltagare till den stora finalen, säger Bob Eastham, Rémy Martin.

Delfinalen bestod av en skriftlig del där deltagarna svarade på frågor om cognac och Rémy Martin. De tävlande skulle även presentera två serveringsförslag; en Perfect Serve* med Rémy Martin X.O Excellence och en Mixed Drink** med Rémy Martin V.S.O.P. Under presentationen av serveringsförslagen höll juryn en muntlig utfrågning där bartendrarna fick argumentera för sina kompositioner och hur cognacen bidrog till helheten. De fem som tog sig vidare till final och deras bidrag presenteras i bilaga 1.

– Under delfinalen fick vi återigen bekräftat att användningsområdena för cognac och Rémy Martin är oändliga. Samtliga deltagare visade prov på fantasi och kreativitet vilket gjorde det tufft för oss i juryn, säger Alexander Blume, Rémy Martin.

Det är tredje året som Rémy Martin arrangerar den internationella tävlingen Rémy Martin Bartender Style Masters. I år har bartendrar från 29 städer runt om i världen blivit inbjudna vilket är nästan dubbelt så många städer som förra årets tävling. Ambitionen med Rémy Martin Bartender Style Masters är att stötta och uppmuntra bartendrars professionella utveckling och utmana till nytänkande för att möta konsumenternas allt större krav.

* En Perfect Serve är ett koncept där Rémy Martin X.O Excellence kombineras med passande tilltugg som framhäver cognacens karaktär.
** Mixed drink är en long drink baserad på Rémy Martin V.S.O.P och max fyra icke alkoholhaltiga ingredienser. Drinken ska tilltala både killar och tjejer.

Relaterade inlägg:

  1. Förhöjd smakupplevelse med cognac till middagen (22.1)
  2. Premiär i Sverige för internationella pastadagen 25 oktober (16.6)
  3. Mixade drinkar (13.6)
  4. Den nya cognacskonsumenten är ung, framgångsrik och kvinna (13.3)
  5. Kort om Rémy Martin (13)