Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Den nya cognacskonsumenten är ung, framgångsrik och kvinna

SPRIT /

Rémy Taste tar ny cognacstrend till Sverige

Hör du till dem som tror att cognac är något som äldre herrar dricker efter middagen, gärna tillsammans med en fet cigarr? Inget kunde vara mer fel. Att kombinera cognac och mat är en ny trend bland unga kvinnor i Frankrike, en trend som nu är på frammarsch i Sverige.

Cognac är sedan länge en prestigedryck med högt anseende, traditionellt konsumerad av män. Men i Frankrike har gamla konventioner nu satts i gungning. Nya trender ser dagens ljus och cognac har upptäckts av en ung målgrupp, med kvinnor i spetsen.

¬– I Frankrike, cognacens hemland, finns det nästan inte längre några gränser för hur man dricker cognac och till vad, säger Martina Öberg, produktansvarig för Rémy Martin på Maxxium. Det är framför allt unga, framgångsrika storstadsbor som har upptäckt att cognac även går utmärkt att kombinera med mat och att dricka i cocktails eller long drinks.

Rémy Taste

För dem som vill utveckla sin cognacskunskap eller inte dricker cognac idag, men uppskattar god mat och dryck, lanseras nu konceptet Rémy Taste. Det innebär att man till cognacen konsumerar mindre tilltugg av olika karaktär. Prova gärna lite mörk choklad med hög kakaohalt, en äkta italiensk mandelskorpa eller en bit krämig Roquefortost och upptäck hur cognacen ändrar karaktär och olika egenskaper lyfts fram.

– Vi har tagit fram konceptet Rémy Taste för att den som är nyfiken på cognac ska få möjlighet att uppleva alla de variationer som en god cognac erbjuder. Det är bara genom att prova och smaka sig fram som man kan hitta sin egen favoritkombination, säger Martina Öberg.

Rémy Martin är ett anrikt cognacsmärke vars produkt V.S.O.P är världens mest sålda VSOP. (VSOP är en cognac som är lagrad i minst fem år.) Rémy Taste-konceptet går utmärkt att avnjuta hemma då du kan köpa hem exakt de tillbehör du själv önskar prova. Under hösten kommer konceptet Rémy Taste lanseras på flera restauranger runt om i Sverige. Redan idag finns provsmakningsmenyn Rémy Taste på Hasselbacken i Stockholm. I Frankrike är Rémy Taste redan en succé. Där har konceptet utökats till att omfatta hela middagar med cognac som måltidsdryck på framstående restauranger som La Ribaudière i Cognac och La Truffière i Paris.

Relaterade inlägg:

  1. Förhöjd smakupplevelse med cognac till middagen (17.6)
  2. Kort om Rémy Martin (10.3)
  3. Fem bartendrar kvalificerade sig till den internationella finalen (9.5)
  4. Mixade drinkar (8.8)
  5. Värt att veta om cognac… (8)