Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Vispgrädde och Lättgrädde med äkta gräddsmak och lång hållbarhet

MAT /

Användbara nyheter från Milko

Nu introducerar Milko två nya gräddprodukter, Vispgrädde och Lättgrädde. De har äkta gräddsmak och extra lång hållbarhet på 90 dagar, vilket inte funnits på den svenska marknaden tidigare. Produkterna har även fin krämighet och är gjorda på svenska råvaror. Passar perfekt i så väl varma som kalla rätter.

Grädde är en ovärderlig smakförhöjare i många olika typer av matlagning. Oavsett vilken av Milkos gräddprodukter du väljer är det enkelt att tillaga en välsmakande måltid. Med sin långa hållbarhet är de praktiska att alltid ha hemma på lager i kylen.

– Grädde är en perfekt produkt att alltid ha hemma eftersom den är en viktig komponent i många olika rätter. I och med den långa hållbarheten på våra gräddprodukter slipper du springa till affären när du oväntat får besök och vill bjuda på något gott. Du kan även planera och göra dina inköp i god tid utan att du behöver oroa dig för att produkterna ska gå ut innan du hinner använda dem, säger Lena Grelsson, kategorichef matlagning, på Milko.

Utmärkt till matlagning
Vispgrädden har en fetthalt på 40 procent och är en uppskattad ingrediens både till vardags och vid mer festliga tillfällen. Den har mycket goda matlagningsegenskaper vilket gör att du kan tillaga läckra såser, soppor, gratänger, grytor och desserter. Vispgrädden är lätt att vispa och den fluffiga konsistensen gör att den även passar utmärkt till olika slags bakverk och efterrätter.

För den hälsomedvetne konsumenten som vill laga god och hälsosam mat utan att göra avkall på smaken är Lättgrädden ett perfekt alternativ. Med sin fetthalt på 12 procent kan du med gott samvete använda den i matlagningen varje dag. Lättgrädden passar till exempel utmärkt till sommarens bär.

Milkos Vispgrädde och Lättgrädde hittar du i mejeriavdelningen och säljs i förpackningar på 2,5 deciliter. Hållbarheten är 90 dagar i oöppnad förpackning. Produkterna finns till försäljning i dagligvaruhandeln över hela landet från och med mars 2005. Priset för konsument är cirka 10 kronor för både Vispgrädden och Lättgrädden.

Kort om Milko
Milko är en ekonomisk förening, där de cirka 1 500 mjölkbönderna själva äger sitt företag. Mjölkbönderna finns i Dalarna, Härjedalen, Hälsingland, Jämtland, Ångermanland, Medelpad, Värmland och norra Dalsland. Milko
omsätter drygt 2,8 miljarder kronor och har cirka 1 000 anställda. Milko har mejerier i Bollnäs, Hedemora, Karlstad, Sundsvall och Östersund. Dotterbolaget Ostkompaniet, som ägs gemensamt med Skånemejerier, ingår också i koncernen. Milko äger dessutom Olles Bageri i Bollnäs. För mer information: www.milko.se

Relaterade inlägg:

  1. Så här häller du upp en äkta Erdinger Weissbier
  2. Stockmos Light – med äkta fruktjuice och naturlig smak
  3. Kom i form efter jul och nyår
  4. Mångsidig och karaktärsfull ost – nu även riven
  5. Lätt broccolisoppa