Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Stockholmarna får ny, matig mötesplats

TRENDER /

Nya restaurangen Soup Lounge by Kelda öppnar i Gallerian

Den 27 november öppnar stadens nya vattenhål för alla soppälskare – Soup Lounge by Kelda, belägen i Gallerian på Hamngatan.
Soppa är ett måltidsalternativ som växer stort i världsstäder som London, Paris och New York och är en av de tydligaste mattrenderna på väg in i Sverige. Den nya restaurangen erbjuder stockholmarna möjligheten att köpa ett nyttigt, prisvärt och modernt lunchalternativ.

Nu tar Arlas populära Keldasoppor steget ur hemmen och in i restaurangvärlden. På den nya restaurangen Soup Lounge by Kelda, som öppnar nu på torsdag, har ägarna valt att helt basera sina luncher på soppa från Kelda.

– I Sverige är sopptrenden en relativt ny företeelse och möjligheten att köpa bra take-away soppor är idag fortfarande liten i Stockholm trots fördelarna vad gäller konsumtion, näringsinnehåll och pris, säger Mattias Johansson, VD, Soup Stores AB. – Kelda erbjuder ett brett utbud av soppor som ger oändliga möjligheter till variation. Genom att använda dem som bas kan vi erbjuda soppor som är inspirerande, smakrika och nyttiga.
Den nya restaurangen drivs av Soup Stores AB och vänder sig till en medveten gäst och serverar god lunchmat av hög kvalitet. Personerna bakom Soup Stores har en lång erfarenhet och djup kunskap om soppor och den svenska soppmarkanden.

– För oss är det här ett spännande sätt att kunna erbjuda våra soppor även till lunchgäster mitt i centrala Stockholm, säger Gunilla Blomqvist, Project Manager, Arla.
Soup Lounge by Kelda öppnar torsdagen den 27 november 2008 i Gallerian, Hamngatan, och serverar soppor och pasta hela dagen samt frukost, färsk juice och kaffe. En lunch med soppa, bröd och dryck(vatten/mjölk) kostar cirka 65 kronor. Samtliga soppor baseras på Keldas färdiga soppor till vilkenkocken adderar ytterligare råvaror för en matig och smakrik soppupplevelse. Arlas koncept Soup Lounge kan även återfinnas på andra ställen över hela landet, bl.a. hos Preem, Rudbeck Skolan i Sollentuna och Högskolerestaurangen i Linköping.

Öppet måndag-fredag 8.00-19.00, lördag 9.00-18.00, söndag 10.00-17.00.

För mer information:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods AB, 08-789 58 84, 070-689 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com
Mattias Johansson, Soup Stores AB, 070-783 75 20, mattias.johansson@soupstores.se

Arla Foods är Europas största mejeriföretag med en samlad mjölkinvägning på cirka 8,4 miljarder kilo och en omsättning på cirka 59,3 miljarder svenska kronor Det är en kooperativ förening som ägs av cirka 8 500 danska och svenska mjölkbönder. Arla Foods producerar mjölkbaserade livsmedel i 12 länder och har försäljningskontor i 27 länder. Med rötterna i åkermarken, på både den svenska och danska sidan om Öresundsbron, exporterar vi mejerivaror till hela världen. Verksamheten omfattar hela kedjan från mjölkproduktion till färdiga produkter.

Relaterade inlägg:

  1. Matig macka med Lingon & Chipotle-kyckling
  2. Campbell Soup Sweden AB
  3. Kelda med bitar lanseras nu till hösten
  4. Campbell Historia
  5. Campbell’s populära soppor i design av Andy Warhol