Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Quorn Strimlor -första ingrediensnyheten sedan lanseringen

VEGETARISKT /

Quorn firar 10 år i Sverige med flera goda nyheter

Av olika anledningar väljer idag många att då och då välja bort kött från sin kost. Quorn har kommit att bli det självklara valet då man vill ha en livsmedelsprodukt som både är god och innehåller mycket bra protein. Lagom till 10-årsjubileumet presenteras Quorn Strimlor, den första ingrediensnyheten sedan lanseringen, och de tre nyheterna Quorn Fullkornsfiléer, Quornà la Bacon och italienska Quorn Filéer. Tillsammans kompletterar de här fyra nyheterna det redan breda Quorn-sortimentet.

Ända sedan Quorn lanserades på den svenska marknaden 1999 har det varit ett livsmedel som för varje år uppskattas av fler och fler svenskar. Sverige är den nästa största marknaden för Quorn efter Storbritannien och efterfrågan ökar på fler produkter.

Nu lanseras fyra nya produkter som passar perfekt till en livsstil där man både vill äta gott och hälsosamt. De nya varorna är precis som andra produkter från Quorn lättlagade, innehåller mycket protein och passar perfekt i dina favoriträtter.

– Svenskar är i allmänhet mycket bra på att laga mat från grunden. Därför känns det extra roligt att äntligen kunna presentera den nya ingrediensen Quorn Strimlor då många efterfrågat fler alternativ i bassortimentet. Tillsammans med de tre andra nyheterna finns det något för alla smaker, säger Janine Stephens på Marlow Foods som äger varumärket Quorn. Quorn Strimlor – Bassortimentet breddas med den nya ingrediensen Quorn Strimlor. De är lättlagade eftersom de kan stekas upp direkt från frysen och passar perfekt i till exempel en wok eller en stroganoff. Quorn Strimlor innehåller mycket protein, har en låg fetthalt, goda fibervärden och innehåller inget kolesterol. Finns att köpa på Coop, Willys, VI och City Gross.

Quorn Fullkornsfiléer – Med ett täcke av fem olika frön och korn är de här läckra filéerna goda att servera som de är tillsammans med exempelvis quinoa och en fräsch sallad. Quorn Fullkornsfiléer är täckta av fullkornsbrödsmulor, havre, quinoakorn, bovete, råg och pärlgryn. Finns att köpa på Coop och City Gross.

Quorn à la Bacon – De här skivorna är en helt ny typ av produkt i Quorn-sortimentet och passar perfekt till brunchen. Quorn à la Bacon har en ljuvlig smak av bacon och serveras med fördel på en smörgås eller tillsammans med din favoritsallad. De innehåller mycket protein och kostfibrer, få kalorier och nästan inget mättat fett. Finns att köpa på Coop, ICA och City Gross.

Italienska Quorn Filéer – De här utsökta och proteinrika filéerna är toppade med soltorkade tomater, smakrik smält ost och basilika, alla smaker som ger en känsla av Italien. Italienska Quorn Filéer lagas direkt från frysen och kan enkelt värmas i mikrovågsugnen. Finns att köpa på Coop, ICA, Willys och City Gross.

Priserna varierar, men alla produkter kostar mellan 35–40 kr styck.

Kort om Quorn
Quorn-produkter kan användas i matlagning istället för kött, fågel och fisk. Huvudingrediensen i Quorn-produkter, svampprotein, innehåller högkvalitativt protein, nödvändiga kostfibrer samt har naturligt låg fetthalt. Varumärket Quorn är registrerat hos Marlow Foods Ltd.

Relaterade inlägg:

  1. Niclas Wahlgrens thailändska nudelwok med Quorn Strimlor
  2. Kokosgryta med Quorn Strimlor
  3. Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen
  4. Return of the Vikings ¬– världens första whiskyresa i sitt slag
  5. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön