Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön

MAT /

HavreGoda med melonfrön tar ljust bröd till nya höjder

Nu lanserar Skogaholm HavreGoda, det första brödet med melonfrön. HavreGoda är ett vitt portionsbröd som bakas med solmogen havre och ljusa lin- och melonfrön och innehåller lika mycket fibrer som mörkt bröd. De spännande ljusa fröna ger brödet en god och lätt nötaktig smak men även en härlig konsistens och karaktär.

I Asien är rostade melonfrön välkänt och dess goda smak har gjort dem till såväl ett populärt snacks som ingrediens i matlagning och bakning. Skogaholm använder nu de trendiga fröna i brödet HavreGoda, det första brödet i Sverige som bakas med melonfrön. Fröna ger brödet en god, lite nötaktig karaktär och saftighet och blir ett smakrikt inslag i brödet.

? Vi har valt råvaror med stor omsorg för att få ett ljust njutningsfullt bröd med fyllig karaktär. Den goda havresmaken i balans med en härlig konsistens och det annorlunda inslag som melonfröna ger, gör HavreGoda till en ny smakupplevelse. Vi är oerhört glada att kunna lansera ett lite mer spännande ljust bröd, säger Sabine Remling, produktchef, Skogaholm.

HavreGoda är ett ljust mjukt portionsbröd i två fyrkantiga halvor med fin beströing. Brödet är en smakupplevelse för såväl vuxna som barn med sin mjuka och saftiga smak och innehåller lika mycket fibrer som ett mörkt bröd och är därmed ett bröd att njuta av, alla dagar i veckan.

Mumsigt smörgåsrecept
Låt dig inspireras till vårpicknicken med ett mumsigt smörgåsrecept. Rosta HavreGoda för en förhöjd smak av gyllene havre och lätt krispiga melonfrön. Bred ett lager creme cheese på underdelen av HavreGoda, lägg på skivad röd och gul paprika, rucculasallad, salami och en smakrik ost. Avsluta med lite klippt krasse och lägg på överdelen av brödet. Dela på diagonalen och servera.

HavreGoda lanseras v. 6, 2009. En förpackning om 500 gram och 6 bröd kostar cirka 21,90 kr.

Relaterade inlägg:

  1. Arla lanserar den första ekologiska gräddfilen
  2. Skogaholm introducerar ett bröd perfekt till måltiden
  3. AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper
  4. Spännande trerättersmeny i hälsans tecken
  5. Schulstad lanserar sunda brödnyheter för smörgåsälskare