Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Schulstad lanserar sunda brödnyheter för smörgåsälskare

MAT /

Balansbröd – för både kropp och själ
Många stressar och jäktar trots att de flesta är väl medvetna om att det är allt annat än hälsosamt. För dig som vill leva lite sundare och älskar bröd erbjuder Schulstad flera nyttiga och fiberrika brödnyheter under konceptet ”Balansbröd”. Varje brödskiva är en ren njutning, både gott och hälsosamt.

Trenden är tydlig, allt fler personer väljer bort en stressig och jäktig tillvaro för att istället försöka leva ett mer balanserat och hälsosamt liv. Schulstad erbjuder Balansbröd, en ny typ av bröd för dig som vill äta både sunt, gott och varierat. Brödet kommer att finnas i flera olika varianter, ett för varje tillfälle. Samtliga Balansbröd har en hög fiberhalt på 8 procent och innehåller max 2 procent fett.

Flera spännande sorter
Efterfrågan på hälsosamma och goda produkter ökar och Schulstad vill naturligtvis vara med och driva den trenden. Schulstad lanserade Balansbrödet i Danmark för två år sedan där det blivit en otrolig succé. I Sverige liksom i Danmark kommer Balansbrödet att finnas i flera olika varianter. Allt från mörka till relativt ljusa brödsorter, alla med samma goda smak och höga fiberinnehåll. Bland annat lanseras en mörk Fibertoast som innehåller klippt råg vilket ger brödet en matig karaktär.

– Vi på Schulstad har velat ta fram bröd som gör det enkelt och gott att må bra, säger Åsa Lindahl, produktchef på Schulstad AB. Tanken med de olika Balansbrödsorterna är att konsumenten skall få variation i vardagen och kunna äta sitt bröd ofta och vid olika tillfällen.

Balansbröden kommer att finnas ute i butik från februari 2003.

———————————————————————————————————————————
Kort om Schulstad
Schulstad AB ingår i den danska bagerikoncernen Schulstad A/S. Koncernen omsätter 2,5 miljarder och har 2000 anställda i Danmark, Sverige, Norge och Polen. I Sverige är Schulstad beläget i Stockholm, Luleå och Gävle och Göteborg där huvudkontoret ligger. I Schulstads sortiment ingår kaffebröd, matbröd och olika bake off-produkter. I Sverige omsätter bolaget cirka 750 Mkr och har cirka 700 anställda. Under förutsättning av ett godkännande från konkurrensverket kommer Schulstad ingå i livsmedelskoncernen Cerealia, som ägs av Sveriges bönder.

Relaterade inlägg:

  1. AXA lanserar nyttiga nyheter för smörgåsälskare
  2. Företagsfakta – Schulstad
  3. Sortiment – Schulstad Balansbröd
  4. AXA lanserar ljust bröd med grova egenskaper
  5. Skogaholm lanserar det första ljusa portionsbrödet med spännande frön