Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tom Sjöstedt tar Kvibille Svecia Extra Vällagrad med sig till OS

MAT /

En ny stjärna i kocklandslaget

Knappt hann Arla lansera smakrika Kvibille Svecia Extra Vällagrad innan succén var ett faktum. Tom Sjöstedt, kocklandslaget, låter osten vara med och representera Sverige i Culinary Olympics i Tyskland där den ingår i en av de rätter Tom lagar i det Varma Köket.

– Det var en självklarhet att använda Kvibille Svecia Extra Vällagrad under OS. När jag för första gången smakade på osten kände jag ”äntligen har den kommit”. Det är en perfekt ost med mycket smak som är idealisk för matlagning. Under OS använder jag Kvibille i en varm potatiskaka, osten ger smak åt en kräm som bakas in i potatis och rinner ut när man skär i kakan, säger Tom Sjöstedt, kocklandslaget.

En undersökning bland Årets Kockar visar att råvaran får större betydelse och att den skall vara genuin och smakrik. Svenska kockar använder dessutom gärna svenska ostar och speciellt stark smakrik ost av hög kvalitet ökar*. För att möta efterfrågan har Arla utökat lagringstiden på framför allt ostar från Kvibille, varav Extra Vällagrad nu lagras i två år och har därmed utvecklat en stor smak och tydliga saltkristaller. Smakstyrkan är 11 på Ostfrämjandets skala från 1 till 12.

– Det känns helt fantastiskt att Kvibille Svecia Extra Vällagrad fått ett sådant här erkännande. Vi visste att vi hade tagit fram en riktigt bra ost men att den skulle väljas ut av det svenska kocklandslaget att användas under OS är mer än vad vi vågade hoppas på, säger Åke Dahl, stolt Ostmästare, Arla Foods.

Kvibille Svecia Extra Vällagrad lanserades mot restaurang i augusti 2008 och säljs i bitar om 1,5 kg och mot konsument lanseras osten i november 2008 i bitar om 165 gram.

* ”I huvudet på Årets Kock”, undersökning utförd av United Minds, 2008.

Relaterade inlägg:

  1. Årets Kock 2008 Tom Sjöstedt och Arla tipsar om kött
  2. Så klarar du din förkylning Extra bra
  3. Nya Extra Pastilles – mjuka, sockerfria pastiller i oemotståndliga smaker
  4. Smakrikt och vackert till påskmaten
  5. Monini lanserar två nya oljor till hösten