Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Fler restauranger i Stockholm

Mat och dryck är något som engagerar och för människor tillsammans. Att äta handlar inte bara om att fylla på energi till kroppen utan det handlar om att njuta av maten och njuta tillsammans med andra.

Middag har oftast varit tiden på dygnet då familjen samlas för att äta tillsammans, tala om dagen som gått och umgås med varandra. Maten var kanske vid alla tillfällen gjord för att njutas av och god dryck till maten är fortfarande något av en nyare trend hos svenskarna som varit vana med mellanmjölk till alla måltider förutom vid jul och midsommar.

Att äta tillsammans är något som fortfarande tilltalar de flesta med det har blivit mer fokus på att njuta av god och vällagad mat med goda råvaror. Även drycken har blivit allt viktigare och de flesta bättre restaurangerna har en välsorterad vinlista, särskilt i större städer som Stockholm. Många har inte längre någon kvarterskrog som de är stamgäster hos utan försöker besöka nya restauranger varje gång och läser restaurangrecensioner på Restaurangerstockholm.nu för att hitta inspiration om var de ska gå och äta i Stockholm. Många tidningar skriver ofta om stockholmare och deras favoritrestauranger som många gärna besöker sedan för att smaka på maten och förhoppningsvis kanske få en skymt av kändisen i fråga. Lasse Berghagen gillar att äta på Östermalmshallen skriver Expressen och Petter har till och med en egen restaurang i Hornstull.

Det är inte ovanligt att en restaurang är fullbokad på en måndag eller tisdag längre utan Stockholm har levt upp mer och mer sedan det tillkommit fler restauranger och stockholmarna blivit mer sydeuropeiska i sinnet och letar sig ut fler dagar i veckan än bara på helgen. Svenskarnas dryckesvanor talas det mycket om, att de börjat dricka mer som i Sydeuropa med något glas mitt i veckan men att de även super till som galna vikingar på helgen som svenskarna varit kända för. En uppfattning är dock att det är lite mer civiliserat även på helgen, men det kan nog skilja sig lokalt. Det positiva är ändå att det nya intresset för god mat och dryck lett till att allt fler restauranger öppnat dörrarna i Stockholm och att det går att gå ut och njuta vilken dag i veckan som helst!

Relaterade inlägg:

  1. San Leandro Tapas i Stockholm
  2. Hotellet i Stockholm ger dig tipsen och drinkarna
  3. Inte fler flaskor än vad som ryms i ett fat
  4. Matric lanserar fler ekologiska råvaror till hösten
  5. Annat på internet