Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Bjud på ett annorlunda julbord

Julbord kan vara ganska enformiga med samma maträtter varje år. För att överraska dina gäster så ska du därför göra något lite mer annorlunda med maträtter du vanligtvis inte hittar på ett julbord som exempelvis italienskt, tapas, grillat eller sushi. Här hittar du tipsen till ett lyckat, men lite annorlunda julbord.

Julbord är något som är återkommande varje år och det kan även bli några stycken runt jul. Det flesta julborden har samma struktur med en klassisk uppsättning av sill, Janssons och julskinka. Med julbord som har samma mat så blir det ganska uttjatat när man går på sitt femte julbord i år med samma gamla tråkiga maträtter som du har tröttnat på för länge sedan. Du bör istället överraska dina gäster med något nytt och spännande som att exempelvis laga maten på en grill det går att grilla på året om och bjuda på en ordentlig grillbuffé till julen. Överraska dina gäster i år med ett nytt och modernt julbord. Här nedan hittar du några tips på teman du kan köra på maten:

  • Sushi – Rullar av olika sushi, sojasås och wasabi.
  • Grill – En grillbuffé med stekar, korvar, pommes och potatisgratäng.
  • Tapas – Spanska smårätter med allt från oliver till inlagda korvar.
  • Italienskt – Göra egna småpizzor med blandade pålägg, cheddarost och tomatsås.

Överraska dina gäster

Ovan hittar du några exempel på teman på maten som du kan inspireras av. Sushibuffé kan du prova att göra på egen hand eller så finns det att beställa om du bokar i förtid om du har ett större sällskap. Grillbuffé känns kanske inte så vanligt till jul, men stekar och korvar funkar alltid bra hos gästerna. Fritera lite pommes till barnen och en potatisgratäng till de vuxna. Tapas är spanskt och innebär en uppsättning av blandade smårätter. Tapas brukar bestå av inlagda korvar, chili, vitlök och mycket mer. Du kan även ta och göra en fusion med tapas och kanske amerikansk mat, om du vill lyxa till det med minihamburgare, små korvar med bröd och kanske en god milkshake till det. Pizzor är även ett smart alternativ med italienskt tema, där du har skivade pålägg färdigt i skålar och dina gäster kan välja själva och sedan köra in pizzorna i ugnen.

Relaterade inlägg:

  1. Bjud på soppa ikväll!
  2. Vamos de Tapas
  3. Vamos de Tapas
  4. San Leandro Tapas i Stockholm
  5. Tips för en lyckad grillfest