Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Tips för en lyckad grillfest

Det finns oändligt med idéer för att ordna en grillfest, men här hjälper vi dig med några grundläggande tips. Det är något med grillfester och grillat som tilltalar både vuxna och barn och vare sig det är soligt eller regnar kan du med vår hjälp fixa alla tiders fest.

Var ute i god tid! Du kommer att märka att det är mycket enklare om du har en checklista. Kom ihåg att vädret kan vara nyckfullt så planera alltid in ett reservalternativ om det regnar. Ett tips är att alltid ha ett partytält redo eller varför inte städa ut garaget så att man kan söka skydd undan regnet där.

Detaljer. Genom att dekorera med utomhusbelysning, girlanger eller vackra dekorationer förhöjer du enkelt helhetskänslan vilket gör att dina gäster garanterat är nöjda och kommer i feststämning.

Gör dina gäster nöjda. Ta reda på vad dina gäster har för allergier och preferenser vad det gäller mat. Se alltid till att ha ett vegetariskt alternativ.

Musik. Glöm för all del inte musiken. Beroende på vad för slags stämning du vill skapa kan du spela allt från skön loungemusik till svenska sommarklassiker. Kom ihåg att inte spela för hög musik, man vill ändå kunna prata med varandra utan att skrika.

Placering. Se till att dina gäster har någonstans att sitta. Det är helt enkelt jobbigt att stå och äta. Om du inte har tillräckligt med trädgårdsmöbler har du säkert släkt eller vänner som du kan låna av.

Spel och lekar. Barnen kommer att ha en hel del energi så se till att hålla dem sysselsatta med en mängd olika spel och lekar. Det ger även de vuxna tid att umgås samt att det är ett bra sätt att lära känna varandra. Givna klassiker är t.ex. kubb, boccia och twister.

Njutning. Det viktigaste är att det ska vara trevligt. Stress och för mycket planerande kan förstöra hela grillfesten. Festen når sin höjdpunkt när man samlas till bords för att avnjuta en god måltid. Med Falcon BBQ Lager kommer du garanterat att göra succé.

Vegetariska recept

Relaterade inlägg:

  1. Tips på mat vid en babyshower
  2. Bartenderns bästa tips
  3. Mat och dryck påverkar tänderna
  4. Imponera på dina vänner med festliga kaffedrinkar
  5. Café Brownie i två smaker – choklad och hasselnöt