Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Starta året med en sund livsstil som håller i längden

 

Middag på en kvart med Quorn!

Lagom till det nya året presenterar Quorn 15 recept som hjälper dig att laga mat snabbt, enkelt och hälsosamt. Varje rätt tar max 15 minuter att laga och förutom Quorn innehåller de fräscha råvaror som ger dig och din familj en härlig smakupplevelse. En perfekt nystart som leder till en enklare vardag och en hälsosam livsstil som är lätt att behålla.

I början av året vill många komma i gång med en sundare livsstil, det faller ofta på tidsbrist när vardagen väl rullar på. Quorn har flera vegetariska produkter som är snabblagade, har bra näringsinnehåll och låg fetthalt – och kan vara en del i en sund, varierad kost. För att hjälpa människor att planera, få mer tid över och få igång en hälsosam livsstil så presenteras kampanjen ”Middag på en kvart”. Quorn har tagit fram 15 recept, både klassisk husmanskost och nya spännande rätter, som är färdiga på mindre än 15 minuter. Genom att äta bra vardagsmat är det lätt att komma igång med en sund livsstil som håller i längden.

– Med de här enkla recepten med Quorn lagar du en perfekt vardagsmiddag på en kvart. De passar både barnfamiljen och singelhushållet som uppskattar goda rätter men som inte alltid har tid att laga mat. Matlagning kan vara ett nöje i sig, men på vardagar vill man gärna att det skall gå snabbt så att man får tid att umgås och göra sådant man tycker om, säger Janine Stephens på Marlow Foods som äger varumärket Quorn.

Små tips som gör matlagningen enkel och hälsosam
Här presenterar kocken Jacob Wismar sina bästa tips och råd på hur man gör matlagningen enklare.

– Jag har länge jobbat med mat som ska gå snabbt att laga men som fortfarande ska vara hälsosam. För mig är hemligheten att hålla det enkelt och planera, berättar Jacob Wismar, kock och expert på att laga mat som är nyttig och enkel.

Planera: Gör en veckomeny, det är suveränt! Det blir enklare att handla och man slipper svinn.
Förenkla: Använd halvfabrikat när det kniper, men komplettera alltid med färska grönsaker.
Laga mat tillsammans: Låt alla i familjen bestämma varsin middagsrätt så blir alla nöjda.

Relaterade inlägg:

  1. Så här häller du upp en äkta Erdinger Weissbier
  2. En drink som håller kvar sommaren
  3. Nyckeln till det perfekta firandet av det nya året
  4. Kellogg’s® stödjer Rosa Bandet för fjärde året i rad
  5. Härliga, hälsosamma höstrecept från Quorn