Matochdrycker.se

Välkommen till vår matsida!

Tips och recept på mat och dryck

Nyckeln till det perfekta firandet av det nya året

DRYCK /

Glamourösa nyårsdrinkar med Smirnoff Black

Nyårsafton är en kväll som går i festens tecken. För att ge festen extra flärd är Smirnoff Black med sin speciella karaktär ett utmärkt val och ett bra komplement till champagne. Andrés Leon, barchef på Operakällarens cocktailbar Verandan, har tagit fram två festliga drinkar; Happy Black och Oyster Martini, som garanterar en feststämning med hög glamourfaktor.

Nyårsafton är en kväll som gärna firas i goda vänners lag och som värd eller värdinna vill man gärna göra denna kväll lite extra lyxig och speciell. För att skapa den rätta atmosfären kan man smycka middagsbordet med vackra dekorationer, bjuda på en fin middag och exklusiva drinkar. Till dessa är Smirnoff Black med sin förfinade karaktär en perfekt ingrediens.

– Personligen är nyårsafton en kväll då jag gärna unnar mig något extra. Därför har jag valt att använda Smirnoff Black och champagne i drinken Happy Black. För att göra den mer spännande har jag även lagt in en touch av nashipäron som både har en söt och uppfriskande smak, säger Andrés Leon, barchef på Operakällarens cocktailbar Verandan.

Smirnoff Black och champagne är onekligen en god kombination, men vill man behaga flera smaklökar så är drinken Oyster Martini ett utmärkt alternativ. Oyster Martini en riktig nyårsdrink inte minst med tanke på att skaldjur, som ostron och hummer, är ett vanligt inslag i nyårsfirandet.

– För att förhöja stämningen ytterligare har jag skapat en drink med inslag av ostron som onekligen förknippas med lyx. I kombination med Smirnoff Black blandar du en annorlunda drink som verkligen passar i nyårssammanhang. En förening av mat och dryck som bidrar till en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga, säger Andrés Leon.

Kort om Smirnoff Black
Smirnoff Black är en karaktäristisk vodka med en utsökt mjuk och harmonisk smak. Smirnoff Black framställs genom en lovordad rysk destilleringsmetod som tillämpades redan under den ryska guldåldern på 1700-talet. Metoden med små tillverkningsserier och destillering i kopparkärl framhäver råvarornas naturliga arom och ger vodkan dess runda och varma karaktär.

Smirnoff Black serveras på utvalda restauranger och krogar i Sverige och ingår från och med april 2007 i Systembolagets ordinarie sortiment. Priset är 259 kronor för 700 ml. Varunummer är 73.

Relaterade inlägg:

  1. Oyster Martini (22.9)
  2. Karamellkungen hjälper dig kombinera det perfekta påskägget (18.9)
  3. Starta året med en sund livsstil som håller i längden (15.2)
  4. Kellogg’s® stödjer Rosa Bandet för fjärde året i rad (15.2)
  5. Drinkrecept med Smirnoff Black del III (14.1)